Foodtrend no waste & foodsharing
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
3 jul 2014 0 2614
Initiatieven die voedselverspilling tegen gaan: Jamie magazine juigt dat van harte toe. Hieronder staan een aantal geweldige voorbeelden in Nederland. 

Instock - Pop-up restaurant op het Westergasterrein in Amsterdam dat kookt met alle voedsel wat normaal gesproken het bord niet haalt. Hun missie: het verminderen van voedselverspilling.

Foodsharing - Website waarop je eten dat je over hebt weg kunt geven en eten kunt krijgen wat je nodig hebt. Gooi het niet weg. Gooi het online.

Waste Watchers NL - Thomas Luttikhold maakt zich sterk voor minder food waste in de wereld. Zijn blogs en wekelijkse anti-food waste tip zijn te vinden onder blogs en WW-tips.

Kromkommer – De dames van Kromkommer vonden het krom dat rare tomaten en gekke courgettes weggegooid werden. Uit protest aten ze een maand uit de vuilnisbak, hebben ze geleurd en gezeurd bij supermarkten en vroegen ze restaurants om rare tomaten en gekke courgettes op de kaart te zetten. En niet zonder succes. Ze hebben nu zelfs hun eigen soep-lijn!

FoodGuerrilla – Een netwerk van ruim 150 food initiatieven, die samen positieve, inspirerende acties op zetten voor een eerlijker, duurzamer en gezonder voedselsysteem. FoodGuerrilla zorgt zo dat er een buzz ontstaat om het voedselsysteem te vernieuwen, want dat is broodnodig! 

Proviandruil – Via Proviandruil krijg je inzicht in wat buurtgenoten over hebben. Op de Facebooksite klik je zo door naar PrviandRuilgroepen in jouw omgeving, zodat je voedselverspilling samen tegen kunt gaan.

Groenteruilen - Wie een moestuin(tje) heeft, kent het probleem: veel groenten zijn tegelijk oogstrijp waardoor je karrenvrachten courgettes of pompoenen moet eten. Ruilen met iemand die van een andere groente te veel heeft, is een goede oplossing.

Farming the City  – Steeds meer stedelingen ontdekken de boer in zichzelf en beginnen verticale kruidentuinen, guerrilla gardens en eetbare plantsoentjes. Farming the City brengt deze initiatieven in kaart en laat zien hoe bedrijven en (overheids)instanties met elkaar én buurtbewoners samenwerken. Op hun website vind je inspirerende projecten in Nederlandse steden, zoals de Old Amsterdam Tour.
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Jamie's world

Meer Jamie's world