Foodtrend souping
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

30/2015
27 jan 2015 0 3736
'Souping' is dé nieuwe foodtrend deze winter. Het is een logisch gevolg van de healthy foodtrend die op dit moment hoogtijdagen viert. Maar is het echt een trend van korte duur? Velen beweren van niet en geven aan dat gezonder eten een nieuwe lifestyle is geworden. Eten wordt gezien als medicijn en bij ieder seizoen heeft je lichaam andere voedingsstoffen nodig die je helpen om je beter te voelen. Er zijn al veel (kook)boeken over dit onderwerp geschreven zoals Plant Power van Lisette Kreischer, Power Food van Rens Kroes, Een Nieuwe kijk Op Eten van Anna JonesRauw van Delphine de Montalie en Eten als Medicijn van Dale Pinnock.

Maar goed, terug naar 'souping'. Souping (of soup cleanse) is afgeleid van het woord soup (soep) en juicing (sap) en is daarmee de warme variant van alle powerjuices, smoothies en gezonde sappen die je tegenwoordig overal kunt kopen of vinden in kookboeken. Waar eerst de focus lag op verfrissende, koele drankjes met groente, fruit, tarwegras en superfood, is dit een warme variant voor op de koude dagen. Bij souping worden de ingredienten zoals verse rauwe groente, fruit, specerijen en kokosmelk ook fijngemalen in een blender of juicer, maar vervolgens als soep opgewarmd en opgediend. In Amerika zijn er al verschillende souping-soorten te koop. Uitgangspunt is vooral het goede gevoel dat het drinken (of eten) van de soupjuice je geeft zoals 'clean', 'heal' en 'reboost'.

De ingredienten per drankje zijn gevarieerd en maken je op z'n minst nieuwsgierig om het te proeven. Wat dacht je van Japanse zoete aardappel, pastinaak, prei, limoengras, kokoswater, kokosroom en gember? Het klinkt in ieder geval heerlijk en als het nog gezond is ook...

Wanneer de eerste 'souping'-bar in Nederland geopend gaat worden is onduidelijk. Mocht je er een spotten, laat het ons dan graag weten!

Kijk voor meer info op soupure.com

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Internationaal

    Meer Internationaal