Tongval - Lichte Tongval

Beproefd & Verlicht

Begin 2014 is Tongval gestart en zijn Onno Groeneveld en Minco Eggersman nieuwe paden ingeslagen op zoek naar nieuwe recepten, unieke combinaties en bijzondere verhalen welke Tongval wil vertalen in een aantal eigenzinnige, op artisanale wijze gebrouwen speciaal bieren. Samen met een aantal zeer ervaren Belgische bierbrouwers werkt Tongval eigen recepten uit.

Het bier is inmiddels te krijgen in alle DEEN supermarkten en in diverse café’s en slijterijen in Nederland. Tongval gelooft dat het drinken van (speciaal) bier meer is dan je dorst lessen. Tongval wil de tijd even stil zetten en het bier delen, gelijk het leven. Wil je meer informatie en weten wat de andere biersoorten zijn, kijk op de website van Tongval.

Lichte Tongval
De Lichte Tongval is het tafelbier van Tongval. Een heerlijke, ongefilterde saison met een zacht bittere toets van 5,4% welke prachtig geel nagist op de fles. De Lichte Tongval smaakt fris, spannend, en ietwat kruidig. Een krachtige dorstlesser om van te genieten in de middagzon en een eigenzinnige tongstreler tegelijk!

De Lichte Tongval is herkenbaar aan de luchtige, vrolijke L en de gouden dop.

Ga terug naar de Jamie foodbox