Tips voor Sinterklaas
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

37/2015
23 nov 2015 0 1722
We kijken er met z’n allen al maanden naar uit: Sinterklaasavond! Zodra de goed heiligman met zijn Pieterbazen in de stoomboot aanmeert, zingen we uit volle borst bij de open haard en hopen we dat er iets in ons schoentje zit.

Het grote feest is natuurlijk op 5 december en om de pakjesavond zo relaxt mogelijk te laten verlopen, hebben we hier handige tips en recepten voor je op een rij gezet. Fijne Sinterklaas gewenst!

 
Twee weken voor Sinterklaas
Een goed begin is het halve werk. Vooral als je een avond vult met surprises en gedichten, begin dan eerst met het trekken van de lootjes. Via lootjestrekken.nl kun je dat eenvoudig doen. Voor surprise ideeën kun je terecht op knutselidee.nl en voor gedichten is dit een fijne tip sinterklaas.rijmnu.nl.

Een week voor pakjesavond
Op 5 december verwent de Sint ons met fijne cadeaus. Wij hebben hier een paar leuke suggesties:
- Het Grote Sinterklaas kookboek
Terracotta ovenschaal 
Koekjes uitstekers rond (voor de kids)
- Kaasplank met vorkjes
- Meer Sintcadeautjes vind je in onze shop

SHOP TIP

Het grote Sinterklaas kookboek
€ 22,50

 










Paar dagen voor 5 december
Op deze feestelijke dag wil je liever niet te lang in de keuken staan. Deze recepten zijn makkelijk van te voren te maken en eventueel met elkaar te combineren:
Kaasfondue
Spinazielasagne
Pompoensoep
Saucijzenbroodjes
Jamie’s stoere hamburger
>> Meer Sinterklaasrecepten
Zelf maken
Ooit wel eens zelf amandelspijs gemaakt voor in de banketletter? Het is helemaal niet moeilijk, maar begin wel 3 tot 5 dagen voor je de banketletter gaat bakken, want dan trekken de smaken goed in.

Amandelspijs

Recept via het grote Sinterklaas Kookboek
Voor 400 g 
- 1 biologische citroen, sap en rasp
- 200 g blanke amandelen
- 200 g fijne kristalsuiker
- 1 ei
 
1 Doe de amandelen in de keukenmachine. Gebruik eerst de pulseknop om de amandelen grof te hakken en maal ze vervolgens fijn is. Voeg de suiker, de geraspte citroenschil, 1 el citroensap en het ei toe aan de amandelen. Laat de machine nog 4-5 minuten draaien.
 
2 Schep het amandelspijs op een stuk huishoudfolie en pak het goed in. Laat het amandelspijs minimaal 3, liefst 5 dagen in de koelkast rusten, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

3 Gebruik het amandelspijs in dit banketletter-recept.
 
Wie zoet is…
Krijgt lekkers! Wat is er leuker dan zelf in de keuken kruidnoten, speculaas en andere sinttraktaties te maken? Probeer deze eens:
pepernoten
quinoa kruidnoten
banketletter
speculaaspop
marsepeinworst
warme chocolademelk
roomborstplaat
hartige saucijzenletter 









 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Tips

    Meer Tips