Sint tips van Yvette van Boven
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

37/2015
27 nov 2015 0 2774
Ze schrijft kookboeken die wereldwijd worden vertaald, is culinair redacteur, illustratrice én komt op tv. Yvette van Boven is wat je noemt een alleskunner en met Jamie magazine deelt ze haar favoriete Sintrecepten voor een heerlijk avondje!

Tekst Eline Cox

'Ik ben opgegroeid in Ierland, waar we uiteraard Kerstmis vierden, maar waar we met zo’n clubje traditieliefhebbende Hollanders in het buitenland ook nog sinterklaas erbij hadden verzonnen. Op 5 december kwam hij met een hele stoet zwarte pieten aan in een oude Philipsfabriek in Dublin. De week voor sinterklaas was ik jarig en met een uitgebreide kerstviering eind december was het cadeauwise een enorm goede maand.’ Pas toen ze op haar elfde naar Nederland kwam, ontdekte ze dat de goedheiligman helemaal niet bestaat. ‘Tja, dat was iets later dan mijn leeftijdsgenoten. Alsof je daar als kind vragen over stelt. Je zat bij die man op schoot, zag het elastiekje van zijn baard en antwoordde gewoon dat je braaf was geweest om vervolgens je plastic speelgoedfrutsel mee naar huis te kunnen nemen. En daar wachtte voor mij het beste cadeau: saucijzenbroodjes. Mijn moeder bakte er begin december een karrenvracht van en stouwde er de hele diepvries mee vol.' > Lees de rest van dit artikel in Jamie magazine #37


Saucijzenbroodjes

Dit is een van de oudste recepten die ik bezit. Ieder jaar bakte mijn moeder begin december een enorme berg saucijzenbroodjes. We aten ze met name na eerste kerstdag, als we geen zin meer hadden in deftig eten, gewikkeld in een papieren servetje op de bank met een kerstfilm. Dit recept herinnert me nog altijd aan vrije pyjamadagen.
- saucijzenbroodjes van Yvette
- saucijzenbroodjes met appel
- saucijzenletter
- chili saucijzenbroodjes


Sintlekkers

Bij sinterklaas hoort snoepgoed. Het klinkt vreselijk, maar ik vind dat je je één keer per jaar, op 5 december, helemaal misseljk mag eten aan suiker. Deze koekjes zijn enorm simpel, maar dragen zeker bij aan het échte sinterklaasgevoel.
- sinterkoekjes van Yvette
- speculaaspop met amandelen
- makkelijke hazelnootkoekjes
- banketletter met amandelspijs
- churro's met chili-chocoladesaus
 

Sintsoep

Soep is ideaal om te serveren op Sinterklaasavond, maar ik kies voor sinterklaasavond voor een chiquere versie. Mijn favoriet is pompoemcrème met geitenkaasroom. Serveer in kleine glaasjes en garneer met wat salie!
- pompoencreme van Yvette
- pompoensoep met croutons
- goulash soep met paprika & aardappel
simpele broccolisoep

Meer sinterklaas tips? klik hier

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Kooktips

    Meer Kooktips