Nu in 't seizoen: prei
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

29/0000
21 jan 2015 5 6568
Prei, van november tot april is hij op z'n lekkerst! Met zijn overlappende bladeren is de prei milder en zoeter dan zijn familielid de ui. Of je hem nu smoort of bakt in de pan of oven: prei voegt een verukkelijke smaak toe aan vele gerechten.

Kies in plaats van megagrote exemplaren liever kleine tot middelgrote preitjes met een stevige witte onderkant en donkergroene bladeren., die zijn zoeter en zachter van smaak. Gebruik grote preien in soepen en stoofpotjes.

Bewaar prei - ongewassen - in plasticfolie gewikkeld, in de koelkast. Als het tijd is voor de bereiding, snijd je de onderkant er af, verwijder je de buitenste bladeren en het grootste deel van het groen. Voor een grondige schoonmaak snijd je de prei in de lengte door, scheid de bladeren en spoel zand en vuil weg.

Lekkere combinaties met prei
prei met feta en mosterdvinaigrette,
quiche lorraine met prei,
- pastei met ham, kalkoen & prei
gesmoorde prei,
- snelle preisoep 
visgratin met bloemkool en prei.

Kijk hier voor nog meer gerechten met prei.

Seizoen
Het seizoen van prei loopt van november tot en met maart.




 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips