Zo maak je super-soepen!

7 november

Dág kant-en-klaar soepblik, hallo heerlijke superfood-soepen! Er gaat niets boven een zelfgemaakte soep, vind je ook niet? Een grote kom bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt én als je moe en futloos bent knap je er enorm van op. 

We zochten de lekkerste, snelste en makkelijkste soepen voor je op, allemaal met een extra healthy superfood-ingrediënt. Welke soep wordt jouw favoriet?
 
7x groene superfood-soepen
Groen staat voor goed, gezond en voor een tikkeltje fris. Door welke van deze groene soepen laat jij je verleiden?  

Simpele broccolisoep
Spinaziesoep met room & nootmuskaat
– Knolselderijsoep met peterselie
Preisoep van Jamie Oliver
Vegetarische snert
Courgettesoep met munt
Doperwtensoep met groene kruiden
 
Begin je een beetje groen te zien? 
Kies dan voor één van deze kleurrijke soepen!
 
Soep van rode paprika en tomaat
Runderbouillon
Simpele misosoep met groente
Bloemkoolsoep met knoflookpuree
Pompoensoep met croutons

 
5 soeptips van Nicole Pisani
Chef-kok Nicole Pisani verliet na twee drukke jaren de keuken van Ottolenghi’s restaurant NOPI in Londen voor een nieuwe kans; schoolkinderen een gezonde lunch bieden. Geïnspireerd door de veelzijdigheid van soep schreef ze samen met healthfood-freak Kate Adams het kookboek ‘Hemelse Soepen’. We vroegen of ze vijf soeptips met ons wilde delen: 

  1. Dahls, dikke soepen en vleessoepen smaken lekkerder als ze een dag in de koelkast hebben gestaan. De rusttijd geeft de smaken de kans om aan elkaar te wennen en het vlees wordt zachter.
  2. Eet bij je soep een stuk vers, warm zuurdesembrood.
  3. Het belangrijkste ingrediënt in elke keuken is goede bouillon. Experimenteer met verschillende fonds en bouillons. Je zelfgemaakte bouillon geeft een unieke smaak en als je die altijd in de vriezer hebt, kun je snel iets lekkers op tafel zetten.
  4. Gun jezelf af en toe een lekker stuk pizza! Balans in je eetpatroon is heel belangrijk voor geluk.
  5. Als het weer guur wordt: een herfst-paddenstoelensoep is perfect om met zijn tweetjes te eten bij de kachel.

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis nieuwsbrief