Tomaten ontvellen
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
2 jul 2014 2 1430
Hoe blancheer en ontvel je tomaten? Vaak moet je tomaten voor gebruik ontvellen zodat er geen vel in een gerecht zit. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze soep van rode paprika & tomaat? Wij vertellen je hoe je dit klusje snel en simpel kunt klaren:









Stappenplan
1. Snijd een kruis in elke tomaat. Breng in een grote pan water aan de kook en doe de tomaten erin.

2. Doe de tomaten na ongeveer 40 seconden in een vergiet, laat ze uitlekken en doe ze dan in een kom met koud water tot ze genoeg zijn afgekoeld.

3. Trek het vel los vanaf de inkeping, en wrijf vel dat niet meteen loslaat zachtjes los. Je kunt de tomaat ook op een vork boven een gasvlam houden tot het vel barst en je het eraf kunt trekken.

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren


  • Reageren

    Verzenden




Groente recepten

Meer Groente recepten