26x Stampen & stoven
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

37/2015
19 nov 2015 13 7093
Stampen, stoven, sudderen en braden: het zijn allemaal kooktechnieken waar ons winterhart van gaat kloppen. Er is immers niets lekkerder dan een flink bord vol stamppot op een koude dag, vindt je niet? Het fijne van stoofvlees is overigens dat je het makkelijk een dag van tevoren kunt bereiden. Kijk in de winkel niet op van een onsje meer of minder vlees – alles wat je over hebt, vries je lekker in.


Stamppotjes en puree

Ga je vanavond voor een ouderwetse aardappelpuree, of geef je er liever een twist aan?

- Stamppot met palmkool en worst
- Pittig stamppotje met tofureepjes
- Herfstpuree met pompoen
- Pompoenstamppot met saucijs
- Venkelpuree met crème fraîche
- Varkenshaas met parmezaanpuree
- Bonenpuree met ham & mosterdsaus
 

Stoofpotten

De ene stoof staat binnen een half uur op tafel, de ander heeft minstens een paar uur of zelfs een hele dag nodig om op smaak te komen. Hoe langer je ‘m laat pruttelen, hoe zachter de stoofpot wordt. Serveer met rijst, puree of een knapperig stuk brood.
- Pompoenstoof met kikkererwten
- Stoofpot met konijn
- Kikkererwtenstoof met chilipeper
- Groentetajine
- Simpele runderstoof
- Stoofpot van kip en bospaddenstoelen
- Rendang met sambal goreng boontjes
- Stoofpot met lamsvlees
- Eenvoudige runderstoofpot
- Simpel inktvisstoofpotje
- Stoofvlees met bier en stroop
- Lams-wortelstoofpotje
Stoofpeertjes met blauwe kaas
Witlof met stroop, vijfkruidenpoeder & veldsla

Koken-met-leftovers

Na een avondje ‘stamppotten’ heb je nog een halve zak boerenkool over. What to do? Gooi ‘m niet weg, maar maak er eens een ander gerecht van. Hetzelfde geldt voor leftover runderstoof en puree.

- Warme salade met boerenkool en kokos
- Rundvlees-guinnesspastei
- Crostini met boerenkool
- Pizza met ricotta en boerenkool
- Boerenkool-worst-pasta
- Chili van stoofvlees met guacamole en taco

Meer winterse recepten?

- Winterkookboek
- Hemelse soepen - Nicole Pisani

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips