Nu in 't seizoen: mango
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

6/2012
15 mrt 2012 0 5510
De mango wordt wel de ‘koning der vruchten’ genoemd en daar kunnen we ons best in vinden. Een verse, rijpe mango is een feestje om te eten: volop sappig, zoet vruchtvlees en een heerlijke intense smaak.

Zoete mango’s zijn verrukkelijk in sorbetijs, cake, taart en smoothies en het goede nieuws is dat ze vrijwel het hele jaar te koop zijn. India is sinds jaar en dag de grootste mangoproducent ter wereld, maar vrijwel de hele oogst wordt in het land zelf opgegeten.

De mango’s die hier bij de groenteboer of in de supermarkt liggen komen meestal uit andere Aziatische landen, uit delen van Oost- en West-Afrika en uit de subtropische delen van Amerika. Daardoor is er twaalf maanden per jaar aanvoer van dit zonnige vitaminebommetje (van alle fruitsoorten hebben ze het hoogste vitamine A-gehalte en ze bevatten net zo veel vitamine C als citroenen).

Recepten met mango: mango dessertsalsa van mango & komkommermangotaartje, avocado-mango-ijs met kokosloempiaatjes met mangogarnalen-noedelsalade en karbonades met avocado-maissalade.


 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  Kooktips

  Meer Kooktips
  Makkelijke kip met aardappeltjes

  Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver
  Tafeltje, dek je

  Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!