Hoe maak je verse pasta?
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

22 jan 2015 6 4030
Verse linguine, tagliatelle of ravioli maken is niet alleen ontzettend lekker, het is ook leuk en eenvoudig om zelf te maken! Aan de hand van deze stap voor stap video zie je hoe je dat doet.

Bereiding

1 Doe de bloem, eieren, zout en olijfolie in de mengkom van de keukenmachine. Kneed het deeg met de deeghaak tot het zacht, glanzend en elastisch is. Voeg indien nodig water toe als het te brokkelig (droog) is, of
wat extra bloem als het te nat is.

2 Vorm een bol van het deeg, dek af met vershoudfolie en laat een half uur rusten.

3 Snijd een stuk deeg af ter grootte van een tennisbal en wikkel de rest weer in met vershoudfolie tegen uitdrogen. Rol het op een snijplank uit met een deegroller tot een gelijkmatige dikte van maximaal 0,5 cm.

4 Zet het pastahulpstuk op de machine en zet de instelknop op positie 1. Bestrooi het deeg met bloem. Zet de machine aan en haal de pasta erdoor. Herhaal dit twee keer, zet de instelknop op positie 2 en haal het
deeg weer een aantal malen door de machine. Zet de instelknop hoger om steeds dunnere pastavellen te krijgen. Het deeg is dun genoeg als je je hand erachter
houdt en door het deeg kunt kijken.

5 Zet het linguinehulpstuk op de machine en haal de deeglappen er doorheen. Wentel de linguine door de semola of hang ze te drogen aan een kledinghanger of stok.

6 Kook de pasta in ruim water met zout en laat uitlekken. Bewaar wat van het kooknat.
Verhit 2 el olie in een grote pan. Voeg de paddenstoelen, knoflook en tijm toe en bak goudbruin. Voeg de wijn toe en laat die voor de helft inkoken.

7 Roer er de room, parmezaan, gekookte pasta en wat van het bewaarde kooknat door. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de salieblaadjes tot ze krokant zijn. Strooi ze over de linguine en serveer.

 

Ingredienten

Voor het deeg
• 200 g bloem ‘tipo 00’, plus extra
• 2 middelgrote eieren, liefst biologisch
• zout
• 2 tl olijfolie
• semola (griesmeel)
Voor de saus
• 3 el olijfolie
• 300 g gemengde paddenstoelen,
in plakjes
• 2 tenen knoflook, in plakjes
• blaadjes van 1 klein bosje verse tijm
• 150 ml witte wijn
• 100 ml kookroom
• 30 g parmezaan, geraspt
• blaadjes van ½ bosje salie

Bekijk hier het recept 
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips