Hoe bak je een polentacake?
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

21 jan 2015 7 2679
Thuisbakkers opgelet, met deze feestelijk geglazuurde citruscake steel je de show! Maak hem eenvoudig met behulp van deze video. Jamie's hoofdredacteur Suzanne Pronk helpt je hoe je dat stap voor stap doet.

Bereiden

1 Doe de sinaasappel en citroen in een pan water. Breng aan de kook en laat afgedekt 1½ uur zachtjes koken. Giet het fruit af en hak het in stukken.

2 Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (0 23 cm). Maal het fruit fijn in een keukenmachine. Meng de eieren er op de pulseerstand doorheen. Giet in een kom en roer de amandelen, suiker, vanille, het bakpoeder, de polenta en het grootste deel van de pistachenoten erdoor.

3 Schep in de vorm en bak 45 min. tot de cake goudbruin is en aan de randen loskomt. Laat hem enkele min. afkoelen in de vorm en keer hem dan op een rooster.

4 Kook het sinaasappel- en citroensap, de rasp en suiker tot een stroperig mengsel. Prik de cake overal in met een prikker. Giet de siroop erover en bestrooi met de pistachenoten.

Ingredienten

12 personen
• 1 sinaasappel
• 1 citroen
• boter, voor invetten
• 6 eieren, losgeklopt
• 200 g gemalen amandelen
• 225 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 tl vanilleextract
• 1 tl bakpoeder
• 50 g polenta
• 50 g pistachenoten,gehakt
• Griekse yoghurt

citruslaagje
• sap en rasp van 1 sinaasappel
• sap van 1 citroen
• 100 g gele tafelsuiker

Ga naar het recept van de polentacake met sinaasappel.







 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips