7x koken met gnocchi
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
16 mrt 2016 0 1736
Gnocchi met tomatensaus heet in Italië strangolapreti, wat priesterwurgers betekent. Klinkt luguber, hé? De mythe gaat namelijk dat een lokale priester dit gerecht  zó lekker vond  en er zo snel van at, dat hij er in stikte. De uitspraak ‘food to die for’ is door hem wel heel letterlijk genomen…

Er bestaan vele verschillende soorten Gnocchi. Gnocchi di patate bijvoorbeeld  maak je met een simpel mengsel van gekookte aardappel, ei en bloem. Gnochettini is de mini variant van zijn grote broer en maak je op basis van tarwemeel.
 
Met de inhoud van het deeg kun je overigens ook variëren. Zo vervangt Jamie Oliver in dit recept de aardappel in het gnocchi-deeg door polenta. Het resultaat  is licht verteerbaar en superlekker! Ga zelf aan de slag en volg de instructies van Gennaro en Jamie.  Naar de supermarkt of deli voor een portie kant-en-klare gnocchi kan natuurlijk ook, maar het is natuurlijk veel leuker om ze helemaal zelf te maken. Kook ze bij voorkeur beetgaar in een bouillon. Als ze gaar zijn komen ze bovendrijven.

Hoe maak je zelf gnocchi?
Gennaro Cotaldo legt je in dit handige filmpje uit hoe je op karakteristieke wijze gnocchi maakt in eigen keuken.

Aan de slag met je gnocchi
Polenta gnocchi
Jamie Oliver brengt met deze polenta-variant de gnocchi naar nieuwe hoogtes. Extra smaakvol door de verse kruiden (peterselie, oregano en bieslook) die je in het deeg verwerkt.

Al forno
De volle mascarponesaus in dit recept gaat heerlijk samen met de zachte structuur van de gnocchi.

De lente op je bord
Knapperige groene asperges, gnocchi en een heerlijke roomsaus, mmm!

Easy Peasy!
Dit fantastische gnocchi gerecht met tuinbonen en een romige geitenkaassaus maak je in een handomdraai. 

Fish Tale
Iedereen houdt van gnocchi, zo ook de ansjovis in dit recept! Met dank aan visexpert Bart van Olphen, die dit gerecht voor ons heeft samengesteld.

Gnocchi carbonara
De mosterd zorgt in dit gnocchi-recept voor de pittige touch.

Stevige kost
Een heerlijk robuuste maaltijd met gnocchi, radicchio en worst. Perfect voor een frisse lentedag!

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips