4x Nachos
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

42/2016
4 feb 2017 101 12612
Nacho’s vormen het ultieme partyfood – en je kunt ze op allerlei manieren aankleden: ideaal als je een groep vrienden over de vloer krijgt. Koop om te beginnen voldoende tortillachips of maak ze zelf door maistortilla’s in driehoekjes te snijden, ze te bedruppelen met wat olie en ze 15 tot 20 minuten in de oven op 180 °C krokant en goudbruin te bakken. Daarna verdeel je de nacho’s simpelweg over een braadslee of ovenschaal en kies je een van deze toppings om er een overheerlijke traktatie van te maken. 

Tomaten, olijven & feta (vega)

Ga voor Grieks en fleur je nacho’s op met plakjes tomaat en komkommer, uiringen, olijven en verkruimelde feta. Maak het gerecht af met oregano en verse munt en druppel er wat olijfolie over, voor een kleurrijk Mexicaans-Grieks resultaat waar iedereen van zal genieten.

Zwartebonenpuree, guacamole & salsa (vega)

Als je je nacho’s bedekt met diverse dips heb je van allerlei lekkers een beetje (of een boel). Probeer glad gepureerde zwarte bonen op de ene hoek; schep vervolgens een flinke lepel guacamole op een andere hoek, wat tomatensalsa op de volgende en een flinke dot crème fraîche op de laatste hoek. Je vrienden kunnen zo hun eigen combi maken.

Chili con carne, gesmolten kaas & jalapenjos

Deze nacho’s zijn supersmakeljik. Maak van tevoren een portie chili con carne  – die smaakt de volgende dag altijd nóg beter. Schep de opgewarmde chili dan over de nacho’s. Rasp er wat kaas over, zet het geheel onder de grill en laat de kaas smelten. Bestrooi de nacho’s dan met plakjes jalapeñopeper en schep er dotjes frisse muntyoghurt op. Je vleesminnende vrienden zullen er absoluut van smullen!
 

Vegachili, guacamole & salsa (vegan)

Schep pittige geroosterde zoete aardappel, paprika en bonen in een rijke tomatensaus op je nacho’s voor een verrukkelijk vleesvrij gerecht. Eindig met lepels guacamole, een frisse tomatensalsa en partjes limoen, voor een extra vleugje Mexico.

Kijk hier voor meer recepten met wraps, taco's en tortilla's

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Recept van de dag

    Meer Recept van de dag