15x plaattaarten & -pizza's
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

41/2016
30 mrt 2016 7 3443
Wat is er lekkerder en makkelijker dan het maken van een plaattaart of plaatpizza? Bijna niets! Het enige dat je hoeft te doen is een bakplaat bekleden met een blader- of pizzadeeg en te beleggen met verschillende seizoensingredienten. Ze zijn ook geschikt als je liever voor zoet gaat. Gebruik dan seizoensfruit. Hieronder vind je de lekkerste hartige en zoete plaattaarten en plaatpizza's die je naar eigen wens kunt aanpassen. Ideaal om te serveren bij de borrel voor grote gezelschappen. 
 

8x Hartig

​Varieer er op los met verschillende plaattaarten. Maar de bodem van pizzadeeg of bladerdeeg en leg er courgette, asperges, tomaat of prei op. Voeg naar smaak kaas of ham toe en je plaattaart of -pizza is klaar om gebakken te worden. Als er een V achter staat is hij vegetarisch.

Geitenkaastaart met voorjaarsgroenten (V)

2 Asperge pecorinotaart (V)

Lentetaart met prei, spek & spinazie

Groentetaart met tonijn uit Menorca

Groentetaart met ricotta & pesto (V)

6 Hartige taart met worst & broccoli

Tomaten-courgettetaart (V)

Lamsvleespastei




3x pizza

Plaatpizza's maak je in een handomdraai. Bekleed de bakplaat met pizzadeeg, verdeel er een beetje tomatensaus over en beleg met groente, mozzarella en andere ingredienten. Zodra je hem uit de oven haalt, kun je er nog wat verse rucola of basilicum over strooien.

Plaatpizza 'oxford street'
 
Pizza met courgette & geitenkaas (V)

Feestpizza

 

4x zoet

Zoete plaattaarten kun je maken met allerlei soorten seizoensfruit. Of ga voor noten en honing zoals in de baklava die je hieronder vind. Variëren kan eindeloos!

Abrikozen plaattaart

Baklava pastei

3 Aardbeienplaatkoek

4 Tarte fine met marsepein en appel


Maak deze recepten met de deegsoorten van Tante Fanny

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips