14x bijzondere snacks
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

31/2015
17 mrt 2015 7 3311
Groentechips, bloemkoolpizza, zeewierchips, boerenkool gedipt in chocola: er liggen steeds meer bijzondere snacks in de winkel. Wist je dat je deze healthy snacks ook makkelijk zelf kunt maken? Wij hebben voor jou de lekkerste op een rijtje gezet. Ideaal om te serveren tijdens een borrel, maar ook heerlijk om in je eentje mee op de bank te kruipen.

Chips & dips
Chips bestaan er in talloze soorten, maten en smaken. Ga eens voor het chipsvak in de supermarkt staan: wedden dat je uit meer dan dertig verschillende soorten kunt kiezen? Maak zelf aardappelchipjes door een pieper in heel dunne plakjes te raspen met een kaasschaaf of mandoline, te besprenkelen met zeezout en knapperig te bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Of laat de aardappel eens liggen en ga voor groentechips.  Zo kun je met pastinaak en wortel heerlijke chips maken. Kruid de plakjes voordat ze de oven ingaan met een specerij naar keuze. Onze favoriet is paprikapoeder op onze zelfgemaakte knolraapchips.  Rens Kroes schreef al eerder op onze site over boerenkoolchips. In New York kun je dit snackje op elke straathoek krijgen, dus als boerenkoolland kunnen we hier niet achterblijven. 

Een chip kan niet zonder dip. Maar zonder zakjes of pakjes, want de lekkerste dips maak je met verse ingrediënten. In dit recept voor makkelijke dips lees je hoe je binnen no time een wittebonendip, chili-pindadip of artisjokkendip op tafel zet.  Of ga voor een zelfgemaakte auberginedip met peterselie en paprikapoeder.

Patatje mét
Soms heb je gewoon zin in een patatje, punt. En af en toe friet met mayo is absoluut geen doodzonde. Maar wat nou als wij je zeggen dat je met groenten in plaats van aardappel ook hele lekkere frieten kunt maken? En dan hebben we het niet over rauwe wortel in de vorm van een frietje, maar over bijvoorbeeld écht lekkere courgettefrieten met zelfgemaakte tomatensalsa. Of deze zoete aardappel-maisfrieten.

Sharing is caring
Vergeet de nootjes op een borrel, vanaf nu ga serveer jij op feesten en partijen je zelfgemaakte snacks. Serveer je gasten eens een slice van een bloemkoolpizza. Kook hiervoor een flinke bloemkool gaar. Laat de bloemkool uitlekken en maal in een keukenmachine tot korrels.  Haal de korrels uit de oven en knijp tot pulp in een bak. Het vocht dat vrijkomt gooi je lekker weg. Voeg hier een eitje, een handje geraspte kaas en zout en peper aan toe. Meng, verdeel het mengsel op een bakplaat en bak in 30 minuten op 180°C gaar. Vervolgens bekleed je de pizza met tomatensaus en jouw favo pizzaingredienten en bak je hem nogmaals 10 minuten in de oven. Super lekker en een stuk gezonder dan een standaardpizza!

Ligt je groentela nog vol met groenten en weet je niet wat je er mee moet maken? Ga dan eens voor deze zomerse groentetempura  met chilisaus! Of maak gebakken groene minipaprikas  als aperitiefje of snack.

Zit er wat lekkers voor je tussen? Wij duiken in ieder geval de bank op met deze bloemkoolpopcorn

Ook leuk
De lekkerste dips, sauzen en chutney's 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips