13x Tropische vruchten
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

34/2015
30 jul 2015 1 1668
Vruchten uit tropische klimaten zijn verkoelend en dorstlessend. Wat dacht je van deze dertien exotische zomerse exemplaren? 

Ananas
Het sappige vruchtvlees is zowel rauw als in warme gerechten heerlijk. Lekker bij rum, citrusvruchten en chilipeper.
Lees hier meer over ananas en bekijk de ananasrecepten

Cashewappel
De smaak van deze rode vrucht uit West-Indië lijkt op mango. Er wordt ook vaak jam van gemaakt.

Custardappel
Ook wel ossenhart genoemd. Hij lijkt wat op een artisjok, maar deze vrucht uit de Andes smaakt naar custardpudding. Het witachtige vruchtvlees is lekker in fruitsalades en smoothies.

Guave
Populair in Azië en de Caraïben. Schillen en de pitjes verwijderen: dan kun je hem gebruiken in desserts met limoen, room, custard en roomkaas.

Kokosnoot
Je kunt de kokosmelk eruit halen door gaten te maken via de ogen onderaan. Het vruchtvlees doet het geweldig in desserts.
Lees hier meer over kokos en bekijk de kokosrecepten

Lucuma
De textuur heeft iets weg van een gekookt ei: deze Peruviaanse vrucht smaak naar ahornsiroop en zoete aardappel. Hij is te droog om rauw te eten, in poedervorm geeft 'ie smaak aan desserts.

Mango
Mango’s met een dunne schil (zoals de Alphonso) zijn rauw het lekkerst; die met een dikke schil doen het goed in salsa’s.
Lees hier meer over mango en bekijk de mangorecepten

Nangka
Vaak koop je alleen een gele, kleine bol van deze enorme groene vrucht. Onrijp gekookt kan het vruchtvlees als vleesvervanger dienen. Rijp geeft het salades een zachte bananensmaak.

Passievrucht
Deze Zuid-Amerikaanse vrucht heeft zoet, geurig vruchtvlees en pitjes die super smaken met limoen en chilipeper.
Bekijk hier de recepten met passiefruit

Pitaya
Ook wel drakenvrucht genoemd. Je kunt zowel de mild-zoete zwarte pitjes als het witte vruchtvlees eten – beide smaken prima met limoen. 

Pomelo
Deze Aziatische citrusvrucht smaakt en ziet eruit als een grote grapefruit. De dikke schil kan worden gekonfijt, terwijl het vruchtvlees perfect smaakt bij schelpdieren, chocolade of zout.

Ramboetan
Deze Maleisische vrucht is aromatisch van smaak. Hij is iets zuurder dan de verwante lychee.

Stervrucht
Ook wel carambola genoemd. Als je deze Thaise vrucht in plakjes snijdt, ziet ‘ie eruit als een ster; hij heeft een zoetzure smaak.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips