13x lamsvlees recepten
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

41/2016
24 mrt 2016 0 2190
De lente hangt in de lucht en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van lamsvlees. Er gaat niets boven dit sappige en smaakvolle vlees, en de mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft bereiding en smaakcombinaties.

Over de hele wereld heeft het lam een speciale plek in de keuken, maar het werelddeel waar ze het bereiden van lam tot een kunst hebben verheven is het Midden-Oosten. Lekker laten marineren in verschillende kruidenmengsels, van ras-el-hanout tot za’atar van komijn tot sumak. En of je het lamsvlees nou langzaam laat garen of kort en krachtig bakt: het water zal je keer op keer in je mond lopen. Op deze pagina vind je onze 13 lekkerste lamsvleesgerechten.

Stoofpotje
Het langzaam bereiden van lamsvlees heeft een haast magische uitwerking. Het vlees wordt superzacht en mals en het heeft alle tijd gehad om al deze mooie smaken van de andere ingrediënten te absorberen.

Lamscurry uit noord-India
Langzaamgegaard lamsvlees is het lekkerste dat er is! Voor dit curryrecept moet je wel even wat tijd vrijmaken, want het vlees moet minstens anderhalf uur stoven. We beloven je dat het de moeite waard is!

Lehm Lahlou uit Algerije
Als je het hebt over de keuken van dit Noord-Afrikaanse land, kun je niet om lhem lahlou heen – een heerlijke stoofpot van lamsvlees met pruimen en oranjebloesemwater.

Tajine met lamsschenkel
Een klassieke tajine die je niet wilt missen. Fris hem op met munt, koriander en yoghurt en je hebt een heerlijk gerecht. 

Lentelamsschenkels
Langzaam maar zeker: de beste bereiding voor lamsvlees! Je hebt aan de lamsschenkels zelf maar 10 minuten werk, daarna laat je ze stoven. Witte in plaats van rode wijn geeft dit gerecht een lichtere smaak. Wij gebruikten gewürztraminer, maar elke andere goede wijn is ook prima.

Grillen/bakken
Zet het vuur hoog en laat de grillpan witheet worden, bereid kort en krachtig en laat vervolgens even rusten. Het resultaat is heerlijk rose en onweerstaanbaar lekker.

Salade met gegrilde aubergine
Deze salade is een feestje op je bord! De lamskoteletten krijgen lekker veel smaak door de marinade en de aubergine maakt 't helemaal af. 

Lamskoteletjes met roerbakspinazie
De heilige drie-eenheid aardappels, vlees en groenten met een twist

Gegrillde lamsboutlapjes met harissayoghurt
Ideale manier om met z’n allen te genieten, de harissayoghurt maakt feest compleet

Lamskofte met pistachenoten
De vrijdagmiddagborrel is opeens zoveel lekkerder geworden

Pita met lamsvlees & yoghurt
Dit broodje is in een mum van tijd gemaakt en vol smaak! Ideaal als lunch of heerlijk als avondeten met bijvoorbeeld een salade on the side. 

10 Lamsnoisettes
Deze lamsnoisettes serveer je op een diner, maar eet je ook gerust op de bank op een doordeweekse dag. Ze zijn namelijk verbazingweekend snel klaar. Je serveert ze met gebakken erwten en sla.

11 Griekse lamsburger
Deze frisse lamsburger zijn nét even anders en zullen bij iedereen in de smaak vallen. Serveer met de frisse Griekse salsa. 

Ingepakt
Lamsvlees leent zich perfect om ingepakt te worden onder een laagje deeg of als pakketje uit de oven met verse voorjaarsgroente.

12 Lamspakketjes
Lamsvlees is altijd een topper tijdens de paasdagen. In dit recept gebruik je lamskoteletten, die je als pakketjes in de oven gaart met groenten en kruiden. Serveer met knapperige aardappeltjes.

13 Lamsvleespastei
Een echt feestgerecht, deze lamsvleespastei. De za-atar, een mengsel van sumak, sesamzaad en kruiden, geeft een kruidige smaak aan het geheel. Serveer met een frisse salade.

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips