13x hot & spicy
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

5/2016
25 mei 2016 3 1639
Some like it hot! De rode peper (waar we op onze site al eerder over schreven) is onmisbaar in de Spaanse keuken en geeft bijna alle gerechten nét even dat extra beetje smaak. Maar wist je dat Spanjaarden ook gek zijn op tabasco, mierikswortel, cayennepeper en jalapeño? Zet je tafelgenoten in vuur en vlam met deze 13 hot & spicy gerechten.

 

Soeprecepten

Mexicaanse tomatensoep
Deze romige tomatensoep krijgt een Mexicaans tintje door de frisse koriander, verse mais en tortillastukjes. Heerlijk voor op een doordeweekse avond. 

Tomatensoep met chorizo
Deze stevige soep is lekker pittig van smaak door de chorizo. Ideaal om te maken als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan. 

Spaanse kippensoep
De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo’n lichtpittig supersoepje te maken en je bent zo weer op de been.

Chili-bonensoep met salsa & koriander
De combinatie van chilivlokken, chilisaus en kidneybonen vormt de basis voor deze smaakvolle, licht spicy soep. Heerlijk voor op een luie zondag, maar het is ook een makkelijk recept voor als je iets minder tijd hebt.

Serveertip 


In deze terracotta soepkommen serveer je je spicy soepje in stijl! Nu voor €17,50 in onze shop

Visrecepten

Gevulde pijlinktvis
Dit recept - van duurzame visexpert Bart van Olphen - van gevulde pijlinktvis krijgt extra veel smaak door de gezouten ansjovisfilets en pittige rode peper. Vraag je visboer om de inktvis schoon te maken, dat scheelt thuis veel werk.

Ceviche van zeebaars
De chilipasta in dit recept wordt het lekkerst met Peruaanse chilipepers: amarillo, panca of rocoto. Maar je kunt ze vervangen door andere pepers zonder dat de smaak van het gerecht helemaal anders wordt.

Vis gemarineerd in chili, koriander en limoen
BBQ’en, wie is er niet gek op? Deze visspiesjes kun je ruim van tevoren al in de marinade zetten, zodat je ze ’s avonds alleen nog maar even hoeft te grillen.

Zomerse zeevruchtensalade
Je kiest bij deze salade zelf welke vissoorten je wilt gebruiken en daardoor wordt dit een super persoonlijk gerecht. De pittige ‘virgin mary’ saus maakt de salade helemaal af!

Lunch of diner

Gebraden cajunkip met wortels en pittige jus
Groot diner op de planning staan? Dan is deze pittige kip perfect voor jou! Hier maak je een grote groep mensen blij mee. Maar ook als je met z’n tweetjes bent smaakt ‘ie geweldig. De leftover kip smaakt de volgende dag super in een simpele groene salade of op een knapperige boterham.

Vegetarische chili  
Comfort food ten top, deze vegetarische chili. De rode én groene chilipeper geven een pittig tintje aan het gerecht.

Frittata met chilipeper
Ben je gek op pittig eten? Dan is dit recept echt iets voor jou. Je kunt de frittata zo spicy maken als je zelf wilt, dus mocht je niet zo'n daredevil zijn dan is dat geen probleem.

Pittige kip met chorizo-sperziebonensalade
De chorizo en pittige kip gaan hand in hand in deze salade. Serveer met een knapperig stuk brood en je gerecht is compleet.

Pittig toetje

Churro’s met chili-chocosaus  
Dit zoete toetje is typisch Spaans en krijgt een extra kick door de chili in de chocoladesaus! 

Dol op de Spaanse keuken?


De smaken van Spanje - Claudia Roden
Nu in onze shop voor €44,95

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Kooktips

    Meer Kooktips