10 weetjes over stroop
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

30/2015
29 jan 2015 1 3591
Stroop is een typisch Hollands ingredient dat we vooral schenken over onze pannenkoeken met appel en spek, serveren bij een stukje kaas of onze boterham mee besmeren. Er zijn helaas nog maar weinig stokers in ons land die dit bijzondere product op authentieke wijze maken. In ons Hollandse winternummer bezoeken we er een in Limburg die ons veel leuke feitjes over stroop wist te vertellen...

Wist je dat:

1. Vroeger ieder Limburgs dorpje of gehucht een eigen stroopstoker had?

2. Stroop stoken een manier is om fruit te conserveren? Met een dikbelegde boterham kwam je de winter wel door!

3. Als je de stroop te lang kookt, hij te dik wordt en moeilijk te smeren is? Kook je hem te kort, dan wordt hij te vloeibaar.

4. Je voor 65 kilo stroop zeker 550 kilo appels en peren nodig hebt?

5. De appels in de stroop voor zure smaken zorgen en de zoete afkomstig zijn van peren?

6. Appels sneller aanbranden dan peren?

7. Het pulp na het persen van de appels en peren aan de koeien geserveerd wordt? Daar krijg je blije koeien van :)

8. Echte stroopstokers de herkomst van ieder potje stroop kunnen proeven?

9. Stroop net als wijn narijpt?

10. Stroop ontzettend lekker smaakt gecombineerd met risotto, pesto en ham of in een stoofpotje?

Lees het gehele artikel over stroop stoken in Jamie magazine #30. In hetzelfde nummer staan een aantal heerlijke strooprecepten.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren




    Kooktips

    Meer Kooktips