Kook eens met: rijstnoedels
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

35/2015
8 sep 2015 2 15181

Rijstnoedels zijn een hoofdingrediënt door heel Zuidoost-Azië, waar in elk land verschillende varianten te vinden zijn. Lees meer over dit Oosterse ingredient.

In Vietnam worden dunne, platte rijstnoedels geserveerd in pho en andere soepen, evenals mihoen, die in salades en loempiaatjes wordt verwerkt. Dikke, platte rijstnoedels vormen de basis van de beroemde Thaise pad thai, terwijl Maleisische rijstnoedels – Laksa genoemd – iets dikker zijn dan spaghetti en het best smaken in de pittige soep met dezelfde naam.
 
Rijstnoedels worden gemaakt door rijst in water te weken, tot een pasta te vermalen en dan het meeste zetmeel eruit te koken. Het deeg wordt vervolgens in noedels getrokken, die vers kunnen worden gebruikt, aan hete lucht gedroogd, of in olie gebakken. Gedroogde rijstnoedels zijn reuze handig om op voorraad te hebben – kook ze of laat ze weken in heet water, al naar gelang de aanwijzingen, en je hebt een prima basis voor roerbakgerechten en salades met een Aziatisch tintje.
 
Combineer rijstnoedels bijvoorbeeld met vissaus, limoen, lente-ui, gember, knoflook, chilipeper, sojasaus, sesamolie, varkensvlees, koriander, zoete chilisaus en pinda’s.

 

De lekkerste 10 recepten met rijstnoedels: 
- Pad thai met soyagehakt 
- Garnalen-noedelsalade
- Slawraps
- Aziatische noedelsoep
- Vietnamese springrolls
- Loempiaatjes met mango
- Supergezonde noedelsalade
- Gebakken noedels met varkensvlees
- Singapore-noedels
- Tropische noedelsalade 
 

Boekentip
Op 24Kitchen kookt Danny Jansen de Aziatische sterren van de hemel. Nu heeft hij al zijn favoriete gerechten uit Azië samengebracht in dit leuke kookboek. Van Indonesië tot Vietnam, tot de lekkerste Chinese gerechten. 
 

 
 
 
 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
    Kooktips

    Meer Kooktips