Kook eens met: kokos
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

32/2015
13 apr 2015 0 4840
Kokos is hot! Kokosmelk, -olie, -rasp, -boter; dit exotische ingrediënt staat steeds vaker op tafel. Denk aan een lepeltje kokosrasp in de yoghurt met granola en vers fruit, een scheutje kokosmelk in de soep, groenten gebakken in kokosolie of kokoswater als basis voor in je aardbeienmoothie. Wist je dat kokos veel vezels en goede vetten bevat? De enzymen in het vruchtvlees bevorderen de spijsvertering en zorgen er daarnaast voor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt. Kortom, kokos is gezond!
 
De kokosnoot (klapper) is van origine geen echte noot, maar een steenvrucht van de kokospalm. Hij groeit in tropische oorden zoals Filippijnen, Indonesië en India waar hij veelal gedronken wordt om de dorst te lessen. Je kunt het kokoswater eruit halen door gaten te maken via de ogen onderaan. Steek er een rietje in en drinken maar! Een groot misverstand is dat kokoswater hetzelfde is als kokosmelk. Het eerste komt direct uit de noot, terwijl kokosmelk een combinatie is van het vruchtvlees en water. De melk wordt veel verwerkt in curry’s, soepen en zoete gerechten.
 
Smaken die goed bij kokos passen: chocolade, ananas, banaan, garnalen, gevogelte, witvis, avocado, tomaat, aardbeien, pompoen, rundvlees.
 
Recepten met kokos:

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  Kooktips

  Meer Kooktips
  Makkelijke kip met aardappeltjes

  Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver
  Tafeltje, dek je

  Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!