Muffins maken met kinderen
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
22 apr 2015 0 2005
Deze zelfgemaakte kaasmuffins zijn voor kids leuk om te maken en heerlijk om te eten. Serveer er een salade bij voor een gezonde touch. Gebruik elke kaas die je voorhanden hebt, en laat eventueel de chilipeper weg (hoewel die wel heel veel smaak geeft). Welke ingrediënten je ook neemt, muffins zijn zelfgemaakt het lekkerst!

Tips & trucs
Om de gaarheid van muffins te controleren steek je in het midden in een prikker. Wacht 5 sec. Als de prikker er schoon uit komt, zijn de muffins gaar; is-ie nog plakkerig, dan bak je ze nog iets langer.

Bakken is leuk — en wie is er niet gek op muffins of cake? Bakken vraagt om meer nauwkeurigheid dan koken, dus je moet de hoeveelheden en bereidingstijd in dit recept strak volgen. Goed voor je discipline!
 

Spinazie-geitenkaasmuffins

Voor 16 stuks
• 70 g cheddar
• 40 g parmezaan
• 150 g babyspinazie
• 1 rode chilipeper
• 250 ml melk
• 70 ml olijfolie
• 3 grote eieren
• 450 g bloem
• 2 tl bakpoeder
• 150 g geitenkaas
• handvol sesamzaadjes en pompoenpitten

1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Onder toezicht kunnen kinderen de cheddar en parmezaan raspen; houd de kaas zolang apart.

2 Oudere kids kunnen de helft van de spinazie fijnhakken — en de andere helft grof. Houd ook de spinazie zolang apart.

3 Gebruik je de chilipeper, snijd die dan in de lengte door (laat dat een volwassene doen, om te voorkomen dat kids de chili op hun handen krijgen en daarna in hun ogen wrijven). Verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees fijn en houd zolang apart.

4 Nu kunnen de kids de melk en olijfolie in een kom schenken en de eieren erboven breken. Klop dan alles door elkaar. Schep de bloem, het bakpoeder, de cheddar, parmezaan, spinazie en (eventueel) de chilipeper erdoor, plus een klein snufje zout.

5 Neem twee muffinvormen voor 8 stuks en zet er papieren vormpjes in; vul ze voor de helft met het beslag. Laat de kinderen met schone handen de geitenkaas erboven verkruimelen en schep dan de rest van het beslag erop; zorg ervoor dat de geitenkaas bedekt is.

6 Strooi de sesamzaadjes en pompoenpitten erover. Een ouder kind kan de muffin-vorm nu voorzichtig in de oven schuiven. Bak de muffins in 20 minuten goudbruin en gaar.

7 Neem de muffins voorzichtig uit de oven en laat ze een paar minuten rusten. Doe ze dan over op een rooster, laat ze nog iets afkoelen en serveer lauw.

Per muffin 227 kcal, 11,3 g vet (4,3 g verzadigd), 9,4 g eiwit, 21,4 g koolhydraten, 1,4 g suikers

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Bakken

    Meer Bakken