Tips voor een picknick
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
17 jul 2014 0 3968
Een van de fijnste dingen aan de zomermaanden is het buitenleven. Zodra de zon flink gaat schijnen en het ook ‘s avonds broeierig en langer licht blijft, valt het meteen op dat de stadsparken vol raken met mensen. Denk aan wegwerp BBQ’s die branden en het vrolijke geroezemoes en muziek wat je hoort als je er voorbij fietst of loopt.

Mensen die sporten, zonnen op een kleedje, spelen met de kinderen, wandelen met de hond en veelal toch ook aan het eten en drinken zijn. Of het nou een zomerse lunch is, of een to-go avondmaal, trek met je familie, vrienden of geliefde het bos of de duinen in, of lekker naar het strand. En geniet met volle teugen totdat de schemering inzet.

Wat dan nog rest is natuurlijk de essentiële vraag, wat gaan we eten op zo’n zwoele zomeravond? Gelukkig hoeft het verzinnen van overheerlijke hapjes voor in de picknickmand helemaal niet lastig te zijn! Uiteraard moet het een aantal eisen voldoen, namelijk: makkelijk in te pakken, zonder knoei- of lekgevaar en het liefst zo uit het vuistje te eten. Ter aanmoediging, helpen we je graag op weg. Daarom hebben we onderstaand recepten samengesteld, waarmee je gegarandeerd bent van een super geslaagde lunch of diner in de buitenlucht.

Benodigdheden voor de aankleding:
Een grote deken, eetgerei en bordjes, servetjes, plastic glazen of individuele flesjes met rietjes (scheelt sjouwen en perfect voor de kleintjes!)

Hartig:
Engelse picknick sandwiches
Schotse eieren
Wraps met bietjes, appel & geitenkaas
Champignon-pancettamuffins
Broccolisalade met granaatappel en rozijnen
Snacks zoals Surinaamse worstenbroodjes en groentenquiche

En natuurlijk zoet toe:
Regenboogtaartjes
Fruitsalade met een siroop van citroenverbena
Vlugge Portugese taartjes

Mocht je nou geen tijd hebben om zelf de keuken in te duiken, dan kun je ook een mandje reserveren bij menig stadscafé of strandtent, zoals Lapsang in Den Haag of Parkcafé Buiten in Utrecht. Compleet  met kleedje, en optioneel een speciaal menuutje voor de kinderen of zelfs voor je trouwe viervoeter.


Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren


  • Reageren

    Verzenden
Gelegenheden

Meer Gelegenheden