Tips voor een kinderfeestje
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
9 jul 2014 0 3016
De buurjongen is jarig, voor de zoveelste keer rijd je met het gezin naar het indoor speelparadijs of het zwembad. Klinkt dit bekend? Wij gingen opzoek naar een creatief alternatief en kwamen met het volgende fantastisch plan om je jonge kroost en hun vriendjes of vriendinnetjes een feestdiner te geven om nooit meer te vergeten!

Stel je het volgende voor…

Wie een blik in deze huiskamer werpt, ziet tien vrolijke kinderen aan de eettafel (of verschillende kleine tafeltjes) zitten, opgetogen om wat er komen gaat. ‘Wat mag het zijn meneer?’ vraagt pappa met een sloof om. De zweetparels glanzen op z’n voorhoofd, want ja het is hard werken bij dit kindercafe. Maar dat is het dubbel en dwars waard bij het zien van het stralende gezicht van zoonlief, het feestvarken wel te verstaan. Hij is te herkennen aan de verjaardag kroon op zijn hoofd in zijn lievelingskleur, die mama vanochtend vroeg in elkaar heeft geknutseld. ‘Die wil ik ook’ roepen zijn vriendjes, bij het zien van de vrolijke slingers die om zijn fuifstoel zijn gedrapeerd. Giechelend geeft ‘meneer’ zijn bestelling door aan de ober.
 

Ondertussen duikt moeders op uit de keuken, de koksmuts schuin op haar hoofd, ‘de borden zijn klaar om op te dienen, ober’ zegt ze gekscherend tegen papa. De vriendjes en vriendinnetjes van de jarige bulderen van het lachen en roepen allemaal dat zij nu aan de beurt zijn om te bestellen.

Stiekem hopen wij natuurlijk dat de birthday boy net zo dol is op koken als wij, en erop staat lekker mee te helpen in de keuken! Voor je het weet, kan het zomaar een knusse bedoeling worden als meer nieuwsgierig aagjes zich rond het fornuis verzamelen.

Bij zo’n eetfestijn hoort natuurlijk (naast taart) een fenomenaal menu, waarmee de kleintjes met een volle maag huiswaarts gaan. Gelukkig is een kinderhand gauw gevuld, vooral met mini porties. Gemakkelijk te maken, een plezier om samen te klussen, en ziet er hartstikke feestelijk uit op het bord. Serveer Jamie's zalmburgertjes op een broodje, of bekijk deze rubriek met mini-meals die we voor je hebben geselecteerd. Ook bieden we je de nodige tips specifiek voor het koken met kinderen, zoals het maken van salade, crumble of bakken van brood. Neem een kijkje in onze webshop voor kookboeken speciaal voor kinderen, zoals Op Kook Avontuur met Jonnie en Therese Boer en Veggie Kidz

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

  • Reageren

    Verzenden
Gelegenheden

Meer Gelegenheden