10x Italiaanse desserts
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

44/2016
5 jul 2016 3 3485
Het dessert, de bekroning van een heerlijke avond eten. De Italianen hebben dit maar al te goed begrepen, naast het lekkerste ijs is er een overvloed aan heerlijke desserts denkbaar, zoals tiramisu, zabaglione of panna cotta. Kroon jezelf tot keukenprins(es) met deze 10 Italiaanse nagerechten.

1 Fruit & limoncellosorbet
Een heerlijk fris dessert voor een warme zomeravond. Niet teveel snoepen want dan heb je morgen een kleine Italiaanse kater.

2 Panna cotta met amaretto & koffie
Komt de regen weer eens met bakken uit de hemel en lijkt het eerder oktober i.p.v. juli dan zal dit heerlijke koffiedessert je hart verwarmen.

3 Tiramisu met vanille & mascarpone
Tiramisu is misschien wel het meest bekende dessert ever en op en top Italiaans. Gebruik goede kwaliteit espresso om zo je perfecte toetje te creëren. 

4 Zuppa Inglese
Engelse soep klinkt niet heel appetijtelijk maar met dit dessert, dat is afgeleid van de Engelse Trifle ga je niet de boot in.

5 Panna cotta met honingsaus
Panna cotta betekent vrij vertaald gekookte room en is simpel om te maken maar een absoluut feestje op tafel.
 

KeukenhulpjesTerracotta schalen
van € 34,95 voor € 29,95
 


6 Roomijs met zabaglione
Het maken van een goede zabaglione is even hard werken maar dan heb je ook wat. De zijdezachte structuur en volle smaak is onovertroffen. 

7 Tiramisu
Tiramisu, de naam betekent letterlijk: trek mij omhoog maak mij blij. Van deze variant worden wij dat ook!

8 Semifreddo met citroen
Semifreddo betekent half koud in het Italiaans en is een kinderlijk eenvoudig te maken dessert. Slechts een kwestie van mengen en hup, de vriezer in.

9 Monte bianco schuim met chocolade & gember
Een witte berg van stuifgeklopte eiwitten met daaroverheen een saus van gember, kastanjes, grappa en chocolade. Dit dessert brengt het einde van je diner naar grotere hoogte.
 
 
10 Panna cotta met aardbei & vanille
Kook je voor een grote groep maar wil je toch uitpakken met een feestelijk dessert dan is panna cotta echt een goede optie, want het kost je weinig tijd en je maakt er zeker weten de blits mee.

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Tips

    Meer Tips