10x falafel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

43/2016
11 mei 2016 33 5936
Falafel is dé streetfood van het moment! Van Scandinavie tot New York staat deze - van oorsprong Libanese - snack in het middelpunt van de belangstelling. En als iets hip is, verschijnen er steeds meer varianten op de authentieke kikkererwtenversie. In dit overzicht 10 heerlijke falafel-gerechten.

4x Falafel met kikkererwten
Net als de populaire spead hummus, wordt falafel van kikkererwten gemaakt. Deze peulvrucht is rijk aan zetmeel en dat maakt ze heel geschikt om te frituren.
Falafel met couscous
Falafelwraps met groenten & salsa
Pita met falafel & avocadodip
Falafelwrap met tzaziki
 
2x Falafel met rode bieten
Falafel van rode biet is misschien wel de meest verrassende variant. Aangezien er geen zetmeel voorkomt in rode bieten gaat de bereiding anders. Denk aan een mix van bieten en kikkererwten of een gebakken fafafel in plaats van gefrituurd.
Bietenfalafel met ui-radijsdressing
Bietenfalafel
 
2x Falafel met doperwten
Deze doperwtfalafel variaties zijn lekker kruidig die lekker smaken met frisse dips zoals yoghurt-muntdip. Niet alleen de smaak is anders dan de kikkererwten-variant, die groene balletjes zijn echt een lust voor het oog.
Kruidige doperwtenfalafel
Erwtenfalafel met yoghurt muntdip
 
1x Falafel met aubergine
Ook deze auberginefalafel bak je gemakkelijk in een koekenpan. Het volkorenmeel zorgt ervoor dat ze stevig genoeg zijn om te bereiden.
Pitabroodjes met auberginefalafel
 
1x Falafel met linzen
Deze linzenfalafel ziet er echt fantastisch uit, in combinatie met de rode bietenhummus steel je gegerandeerd de show.
Linzenfalafel met hummus van biet
 
Combineer al deze heerlijk falafelvariaties met deze 3 snelle dipsauzen.

 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren





    Comfort Food

    Meer Comfort Food