Persbericht Te gast bij Jamie

Meer dan 130 Britse recepten waar Jamie gek op is

Persbericht


Soms moet je de hele wereld rondreizen voordat je weet wat je thuis hebt. Zo verging het Jamie Oliver. Het afgelopen jaar reisde hij zijn eigen land door, op zoek naar inspiratie en ideeën en om uit te vinden wat het Britse eten zo fantastisch maakt. Jamie ontdekte waaruit het hart en de ziel van de Britse keuken bestaat en in zijn nieuwste boek, Te gast bij Jamie deelt Jamie die recepten met ons: recepten waar je blij van wordt en die je een glimlach bezorgen.

Door de jaren heen is de Britse eetcultuur met de meest uiteenlopende smaken en invloeden verrijkt, door mensen die hier een nieuw bestaan vonden. Jamie verzamelde meer dan 130 recepten die wat hem betreft de open cultuur en de schoonheid van Groot-Brittannië weerspiegelen. Sommige zijn regelrechte klassiekers, andere Jamie’s versie daarvan, weer andere zouden al klassiekers moeten zijn en sommige heeft Jamie bedacht door te putten uit de fantastische overvloed aan regionale producten die Engeland te bieden heeft.

Te gast bij Jamie is een explosie van Jamie’s liefde voor het eten waarmee hij groot is geworden, van de exotische smaken die verweven zijn met de Britse keuken en van smaakvolle traditionele Britse recepten. Hoe zouden Jamie’s versie van hete lamslollies, zalige zalmsalade, courgette-muntsoep of chocolade-sinaasappelcake smaken? Probeer en ervaar het zelf!

Jamie heeft dit boek niet geschreven om op te scheppen over de Britse keuken, maar als eerbetoon aan de vele mooie Britse recepten, om mooie verhalen te delen en om iedereen kennis te laten maken met het heerlijke eten dat Groot-Brittannië te bieden heeft. En dat is hem gelukt. Te gast bij Jamie is een boek vol verrassende, lekkere en mooie recepten. Een boek vol troostvoedsel: eenvoudig en bescheiden, maar vol leven. Gooi al je vooroordelen over de Britse keuken overboord en verdwaal in dit heerlijke boek. Voel je even te gast bij Jamie.

Dit boek is geschreven uit liefde voor mijn thuiskeuken. Ik nodig je met dit boek uit een beetje van mijn geluk te proeven.’ – Jamie Oliver
©2012 - Jamie