Springrolls met linzen van Bonduelle
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

0/0000
11 feb 2016 3 2327
Het zal je niets verbazen, maar hier op de redactie zijn we gek op koken. Wat zijn we dan ook blij dat we hier op kantoor de beschikking hebben tot een grote open keuken mét cooker, oven en gasplaat. We halen thuis de restjes groenten uit de koelkast, om er tijdens de lunch mee aan de slag te gaan.

Favoriet zijn gezonde ‘springrolls’. Deze vrolijke rolletjes staan inmiddels in menig restaurant op de kaart, maar ook thuis zet je ze in een handomdraai op tafel. Je kunt ze van tevoren rollen, in de koelkast bewaren en later serveren met een dipsausje. Maar nog leuker is om ze à la minute aan tafel te maken. Zet alle ingrediënten in kommetjes op tafel en maak ze stuk voor stuk, zo kun je iedere rol een nieuwe smaak geven.

En de inhoud? Daar kun je eindeloos mee spelen. De basis van je zelfgemaakte rol is vrijwel altijd groenten, maar voor een extra smaak-kick kun je de gekste dingen toevoegen. Wat dacht je van pinda’s of cashewnoten voor een knapperige bite? Of een frisse mango? Wij zijn fan van linzen in onze springrolls. De nootachtige smaak gaat perfect samen met koriander, en laat dat nou nét ons favoriete kruid zijn. De linzen van Bonduelle zijn snel, makkelijk, puur van smaak en bevatten geen conserveringsmiddelen. Even omspoelen en ze zijn klaar om te gebruiken!

Wist je trouwens dat er wereldwijd meer dan 1000 soorten bonen zijn, die je ook in plaats van linzen kunt gebruiken in dit recept? Bonduelle heeft maar liefst 17 verschillende soorten bonen in haar assortiment. Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en elke boon heeft zijn eigen kleur, bite en smaak. Koud of warm, als hoofdgerecht of in een salade, de mogelijkheden zijn eindeloos.

 
 
Springrolls à la Jamie magazine
4 personen
- 8 ronde rijstvellen (zie tip)
- komkommer
- paprika
- avocado
- blikje linzen van Bonduelle, uitgelekt
- blikje tonijn, uitgelekt
- verse spinazieblaadjes
- 8 ronde rijstvellen (zie tip)
- bakje chilisaus, voor erbij

1. Snijd de komkommer, paprika en avocado in dunne reepjes (à 4 cm). Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Verdeel de reepjes, linzen, tonijn en de spinazieblaadjes over aparte kommetjes.

2. Dek nu alvast de tafel met vier grote borden. Zet de kommetjes groenten, de linzen, tonijn en chilisaus er speels tussen. Leg de rijstvellen klaar op een bord.

3. Breng 500 ml water aan de kook en giet het kokend heet water in een grote hittebestendige kom. Zet de kom in het midden van de tafel.

4. Pak een rijstvel van het bord en houd hem kort in de kom met kokend water, tot hij zacht en flexibel aanvoelt.

5. Leg het rijstvel op je bord en vul hem naar smaak met de groenten, tonijn en linzen van Bonduelle.  Klap het rijstvel dubbel, vouw de zijkanten naar binnen en rol voorzichtig maar stevig op. Dip de springrolls in de chilisaus.

TIP Met rijstvellen maak je in een handomdraai zelf gezonde springrolls, die niets te maken hebben met hun gefrituurde, ongezonde broertje. Je koopt ze in de grotere supermarkt of toko.