Simon Lévelt - Café Organico Oeganda

Oeganda wordt niet voor niets ‘De parel van Afrika’ genoemd. Het equatoriale klimaat, de verkoelende wind vanuit de bergen en de overvloedige regenval gedurende twee regenseizoenen zorgen voor ideale koffieproductie-omstandigheden.

Single Origin
De koffiebessen worden, na het plukken, gewassen in zuiver bronwater uit de bergen. Het water wordt volledig gezuiverd en de koffie wordt vervolgens gedroogd in de Afrikaanse zon. Het resultaat mag er zijn: een harmonieuze, frisse koffie met een heldere nasmaak. De smaak van fris citrusfruit, mandarijnen en sinaasappel gaan perfect samen met de hint van groene druiven die je in deze koffie kunt herkennen. Omdat de koffiebonen van één regio afkomstig zijn, spreken we van Single Origin koffie.

Het verhaal achter de koffie
Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze koffie? Wat nu precies het verschil is tussen gewassen en ongewassen bonen, of wat er met de bonen gebeurt voordat ze in de Simon Lévelt winkel belanden? Bekijk dan deze video over de fabriek waar onze koffie op een milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt. Koffieboer Umar vertelt je alles over zijn biologische koffie en waarom hij er voor kiest zijn bonen naar de fabriek te brengen in plaats van deze zelf te verwerken.

Ben je benieuwd naar onze andere koffiesoorten? We hebben er meer dan 25 in ons assortiment. Loop een keertje binnen in één van onze vestigingen of neem een kijkje in onze webwinkel. Meer informatie vind je op de website van Simon Lévelt.Ga terug naar de Jamie foodbox