Saluti per tutti!

21 jun 2016 0 450

klik om een oordeel te geven!
Volledig ingepakt tussen alle koffers, tenten en knuffels zat ik achterin de achterbak van onze Volvo. Mijn twee broertjes en zusje op de bank voor mij en voorin mijn ouders met een kan koffie, kadetjes hageslag en Bifi worstjes. Dit was jarenlang het standaard tafereel van het begin van onze zomervakantie. Met de ramen wagenwijd open scheurden we zo naar Italië. Het ultieme gevoel van vakantie vond ik dat, die rit alleen al. Ik verheugde me op de stranden, het buiten eten, ‘s ochtends warme broodjes halen bij de bakker op de camping en het slenteren door Italiaanse straatjes met een ijsje in de hand. Italië was en is nog steeds één van mijn favoriete reisbestemmingen in Europa en dat komt niet in de minste plaats door de Italiaanse keuken. Pasta, risotto, pizza… ze behoren allemaal tot mijn favoriete gerechten, maar het is vooral ook het gebruik van verse ingrediënten, de eenvoud en het in z’n waarde laten van elk product wat deze keuken zo puur en altijd lekker maakt.  
 
Ons spiksplinternieuwe Italiënummer ligt vanaf vandaag in de winkel en staat natuurlijk vol met recepten die gebaseerd zijn op de meest verse ingrediënten van nu. Jamie zet courgette in de spotlight met zijn courgette-gnudi, gestoofde scampi & courgettebloemen, courgette-aspergesoep en meer. Gennaro Contaldo deelt zijn culinaire creaties van de nieuwe kaart van Jamie’s Italian, zoals een doperwten-muntrisotto met lamsstoofpotje, zeebrasem met panzanella en, onze eeuwige favoriet, spaghetti alle vongole.

We reizen af naar Sicilië om authentieke gerechten te koken met lokale vis, we maken de romigste desserts met Italiaanse koffie (zoals deze dubbele koffie panna cotta), we hebben een hele reeks aan doordeweekse klassiekers en pakken uit met weekendfavorieten. En dan hebben we ook nog een sneekpeak van het nieuwste boek van de zusjes Hemsley, die met hun spiraalsnijder zo’n beetje elke groente tot een pseudospaghetti omtoveren, pizzabodems van bloemkool of kikkererwten maken en met broccoli en quinoa hun versie van een risotto bereiden.
 
Vooruit, een spaghetti van courgette en een risotto van quinoa is misschien niet écht Italiaans volgens de spelregels, maar lekker is het wel en het zorgt er nota bene voor dat mensen met een allergie of intolerantie alsnog ook die verrukkelijke pastasauzen kunnen eten.

Ikzelf ben de laatst maanden druk bezig geweest om mijn voedingsschema om te gooien vanwege een vervelende en hardnekkige allergie. Dit houdt onder andere in dat ik een aantal van mijn meest favoriete etenswaren niet meer eet: pasta, brood, pizza, cake en alle andere deegwaren waar ik gek op ben. Ik dacht dat ik het nooit zou volhouden, maar ik moet eerlijk bekennen dat het me steeds beter afgaat. Een grote bron van inspiratie en hulp tijdens deze periode zijn de recepten en de filosofie van de zusjes Hemsley.
 
Ons nieuwe Italiënummer staat bomvol heerlijke, écht Italiaanse klassiekers met deeg en pasta’s en meer, maar je vindt ze ook in gluten-, lactose- of vleesvrije varianten. Zo maken we hopelijk iedereen blij. Ga snel naar de winkel voor een exemplaar of koop hem hier in onze shop.
 
Saluti per tutti!
 
Suzanne Pronk
Is
hoofdredacteur van Jamie magazine
Is dol op Italiaans eten
Verheugt zich op een reisje naar Toscane in augustus
En om in haar nieuwe keuken zondagse kooksessies te houden
 

Suzanne Pronk
Amsterdam
hoofdredacteur Jamie magazine
Toon alle blogs (45)

Geef een abonnement en ontvang Jamie's kerstboek cadeau
10 nummers Jamie magazine + gratis Jamie Oliver's Kerst Kookboek t.w.v. € 29,99 NU slechts € 44,95 i.p.v. €99,49    Wat is er fijner dan te genieten van een heerlijk kerstmenu zonder daarvoor te hoeven stressen in de keuken? Met... Lees verder
productcategorie kerstdeals
Lees verder
Related Blog