Zoete aardappels met avocado & limoen

Bereiden

Zoete aardappel is een geweldige vervanger voor onze gewone pieper. De smaak is ietsje zoeter en gaat geweldig samen met de romige avocado, kaas en knapperige pompoenpitjes. 

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper, wikkel ze  in aluminiumfolie en bak ze in de oven in 1–1¼ uur gaar.

2 Als de aardappels bijna gaar zijn, ontpit je de avocado’s en hak je het vruchtvlees fijn; meng het sap van een halve limoen erdoor. Rooster de pompoenpitten in een droge pan.

3 Verdeel de avocado over de zoete aardappels, verkruimel de kaas erover en bestrooi met de pompoenpitten. Geef er partjes limoen bij.

Per portie 483 kcal 29,7 g vet (13,2 g verzadigd), 14,5 g eiwit, 36,2 g koolhydraten, 18 g suiker.

Recept Anna Jones
Fotografie Martin Poole



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
52 19968
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip