Zoete aardappels met avocado & limoen

Bereiden

Zoete aardappel is een geweldige vervanger voor onze gewone pieper. De smaak is ietsje zoeter en gaat geweldig samen met de romige avocado, kaas en knapperige pompoenpitjes. 

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper, wikkel ze  in aluminiumfolie en bak ze in de oven in 1–1¼ uur gaar.

2 Als de aardappels bijna gaar zijn, ontpit je de avocado’s en hak je het vruchtvlees fijn; meng het sap van een halve limoen erdoor. Rooster de pompoenpitten in een droge pan.

3 Verdeel de avocado over de zoete aardappels, verkruimel de kaas erover en bestrooi met de pompoenpitten. Geef er partjes limoen bij.

Per portie 483 kcal 29,7 g vet (13,2 g verzadigd), 14,5 g eiwit, 36,2 g koolhydraten, 18 g suiker.

Recept Anna Jones
Fotografie Martin Poole



Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
52 20886
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Brinta Oergranenrepen met dadels & noten


Deze supergezonde repen zijn het perfecte ontbijt voor als je weinig tijd hebt. Ze zijn gemaakt met Brinta Oergranen, een nieuwe granenvariatie die je perfect kunt gebruiken voor het maken van ontbijtpap, pannenkoeken, wafels, granola of koekjes...