Zoete aardappel is superpopulair! Niet zo gek, want deze alleskunner is de koning van de makkelijke maaltijd. Probeer hem hier met een heerlijke tapenade, maar snuffel ook rond op onze website – daar vindt je nog veel meer lekkere recepten met zoete aardappel.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie en leg er wat gehakte knoflook en een takje tijm op. Besprenkel met een scheutje olie en kruid met peper en zout. Pak de aardappels in en pof ze een uur in de oven.
3. Doe alle resterende ingrediënten met uitzondering van de zure room in de keukenmachine en hak tot een tapenade met middelgrove structuur.
4. Snij de gepofte aardappels in dikke plakken. Serveer met een dot zure room en een lepel tapenade.
Dit recept komt uit het boek ‘Groente!’ van Niven Kunz (€24,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 4 personen, 5 minuten bereidingstijd plus 60 minuten wachttijd:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.