Zoete aardappel-maisfrieten met dip

Bereiden

Zoete aardappelfrieten zijn hot! Een leuk alternatief voor de 'normale' aardappelfrietjes. In dit recept serveer je ze met een lekkere dip. 

Voor de frieten:
1. Boen de zoete aardappels goed schoon onder stromend water. Snijd ze in lange frieten van 1 cm dik. Leg ze in een kom water, roer even goed en laat ze dan uitlekken (met deze stap verwijder je wat van het zetmeel). Leg ze op een schone theedoek en droog ze grondig af. Laat ze daarna aan de lucht drogen terwijl je verdergaat.

2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de kokosolie of ghee smelten in een kleine pan op laag vuur. Doe de frieten in een plastic zak met de olie, bind de zak dicht en schud ermee tot de frieten rondom bedekt zijn (je kunt de frieten ook in een grote schaal doen, de olie erover druppelen en de frieten goed omscheppen). Voeg de maizena en het zout toe en schud nog eens goed (of schep om).

3. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat; zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Bak ze in 30-40 minuten goudbruin en krokant.

Voor de dipsaus
1. Meng alle ingrediënten behalve de yoghurt tot een chermoula van gewenste dikte. Deze is 4–5 dagen houdbaar in de koelkast.

2. Meng een gelijke hoeveelheid yoghurt en chermoula, liefst vlak voor het serveren. De chermoula is gescheiden van de yoghurt langer houdbaar.

Recept: Sarah Britton


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje