Zo maak je verse tortellini
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

33/2015
26 mei 2015 11 6671
De wereld van de Italiaanse pasta is vergeven van de regeltjes en volkswaarheden over wat je wel en niet mag doen. Het probleem is alleen dat ze elkaar van streek tot streek regelmatig tegenspreken. Voor gevulde pasta als ravioli en deze tortellini rol je de pasta uit tot ongeveer 1 mm, omdat je rondom de vulling een dubbel laagje pasta krijgt. Bij pasta maken is de belangrijkste vraag: is de vorm geschikt voor de saus die je er bij serveert. Vorm en saus moeten een harmonieus geheel vormen - de pasta is namelijk net zo belangrijk als de saus!

Voor het maken van tortellini heb je een portie vers pastadeeg nodig. Het recept van fluweelzacht deeg vind je hier.

Zo maak je tortellini:

1 Snijd de pasta in vierkanten van 10 cm en schep een theelepel vulling in het midden van elk vierkant. Wil je liever tortellini met kartelrand (zoals op de foto), steek het dan uit met een ronde deeguitsteker met kartelrand.2 Kwast de pasta in met water. Vouw de vierkantjes diagonaal dubbel, over de vulling heen. Druk het deeg om de vulling heen zodat alle lucht eruit gaat.

3 Leg de tortellini met de rechte kant naar je toe en maak een slag naar de punt toe.4 Vouw de twee zijflapjes om de vulling heen en knijp ze op elkaar.5 et voila, je verse tortellini is klaar! 

Deel Artikel
Bewaar artikel
Om dit artikel te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren

    Kooktips

    Meer Kooktips