Zalm & venkelsalade

Bereiden

De meeste zalm die bij supermarkten en visboeren wordt verkocht, is kweekzalm. En die is doorgaans vetter en vlakker van smaak. Wil je een mooie zalmsmaak proeven, dan moet je iets meer betalen voor duurzaam gevangen wilde zalm. Die is donkerder van kleur en heeft een stevige structuur. Duurzaam gevangen vis is te herkennen aan het MSC-keurmerk op de verpakking.

1. Verhit de barbecue of een grillpan tot matig heet. Bestrijk de zalmmoten met een beetje olijfolie en bestrooi met versgemalen zout en peper. Leg de zalm op de barbecue of in de pan en rooster hem 4 minuten per kant.

2. Snijd intussen de venkel zo dun mogelijk (gebruik eventueel een schaaf of mandoline) en doe hem in een schaal. Snijd 1 citroen in zeer dunne schijfjes (deze kun je ook weglaten) en doe ze in de schaal. Giet de rest van de olie erbij. Rasp de schil van de tweede citroen en doe dit in de schaal. Snijd de citroen doormidden en knijp één helft uit boven de schaal. Voeg de rucola en munt toe en breng op smaak met zout en peper.

3. Knijp de laatste citroen uit boven de gare zalm. Serveer de zalm met de citroen-rucolasalade en bestrooi vervolgens met het fijngesneden venkelgroen.

Per portie 620 kcal, 46,5 g vet (7,3 g verzadigd), 42,6 g eiwit, 5,4 g koolh., 1,7 g suiker
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
34 21734
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.