Wortel-venkelsoep met room

Bereiden

Dit goedgevulde soepje maak je snel op een doordeweekse avond. Reken iets meer tijd als je het platbrood ook zelf maakt (zie vanaf stap 3). Geen tijd? Neem dan stokbrood, snijd in stukken en serveer erbij.

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de wortels, venkel en ui in een braadslee en schep ze om met 2 eetlepels olie. Rooster de groenten 20 minuten. Voeg de knoflook toe, roer goed en zet nog 20 minuten in de oven tot de groenten zacht en bruin zijn. Haal de velletjes van de knoflook.

2 Doe de geroosterde groenten met de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken en maal dan de soep met een staafmixer glad.

3 Maak het brood. Rooster het venkelzaad 30 seconden in een droge koekenpan, tot ze geurig zijn. Kneus ze in een vijzel en doe ze met het meel en ½ theelepel zout in een kom. Los het gist en de suiker op in 100 ml handwarm (niet kokend heet) water. Voeg het met de olie en 60-75 ml heet water toe aan het meel en meng tot een zacht, maar niet kleverig deeg. Kneed 5 minuten.

4 Doe het deeg in een met olie ingevette kom, dek af met ingevet plasticfolie en laat het op een warme plaats 30 minuten rijzen. Vet je handen in met olie en verdeel het deeg in acht stukken. Vorm van elk stuk een dunne ovaal. Stapel ze op elkaar met bakpapier ertussen.

5 Verhit een grillpan tot hij kokend heet is en bak de broden (in delen) een paar minuten per kant, tot ze verkleurd en opgeblazen zijn. Houd ze warm in een theedoek terwijl je de rest bakt.

6 Warm de soep op en serveer met een scheut room per portie, het venkelgroen en de broodjes.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


366 dagen lang lekker en divers koken?
Dan is ons jaarboek écht iets voor jou!



 




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
210 32466
(1)11.0

Beoordeel dit product

Shop tip