‘Mijn associatie met asperges is: voorjaar en oer-Hollands. Bij de asperge speelt het seizoen namelijk een allesbepalende rol en dat maakt de groente extra leuk! Het seizoen begint begin april en eindigt op Sint-Jan (24 juni),’ vertelt Niven Kunz in zijn boek Groente!.
1. Maak een bouillon van de schillen en de kontjes van de asperges met zout, foelie en water.
2. Laat 15 minuten trekken en zeef de bouillon.
3. Houd vier asperges apart. Snij de rest van de asperges in grove stukken kook ze 5-8 minuten gaar in de bouillon. Pureer met een staafmixer en voeg room en melk toe.
4. Breng op smaak met zout en peper en laat iets inkoken.
5. Schaaf de vier achtergehouden asperges met de dunschiller in dunne linten.
6. Maak ze vlak voor het serveren aan met de basisdressing en de bieslook. Schenk de soep in de kommen. Maak met je handen een bolletje van de aspergelinten en plaats in het midden van de soep.
Dit recept komt uit het boek ‘Groente!’ van Niven Kunz (€24,99 ,Kosmos Uitgevers).
4 personen, 40 minuten bereidingstijd:
Basisdressing:
Extra: staafmixer, schuimspaan, dunschiller
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.