Wildzwijnburger

Bereiden

Maak eens deze stoere hamburger met wildzwijngehakt (of lamsgehakt), augurken, bieten en cheddar. Het gebakken eitje maakt deze burger helemaal af. Serveer met deze perfecte frieten en een portie mayo.

1 Verwarm de oven voor op 200 °C of laat je barbecue heet worden. Wrijf de bieten in met wat olijfolie en wikkel ze met de verse kruiden in alufolie. Leg ze 1 uur in de oven of direct op de kolen van de barbecue, tot ze gaar zijn.

2 Meng voor de hamburgers het gehakt in een kom en maak er 4 even grote ballen van. Druk ze met natte handen plat tot ze zo groot zijn als de broodjes, leg ze op een met olie ingevet bord en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

3 Zet 2 kommen klaar. Schep de ui en augurken om in een kom samen met een scheut azijn en een snuf zeezout. Meng de ijsbergsla in de tweede kom met de mayonaise, ketchup, tabasco en worcestersaus.

4 Haal de gare bieten uit de folie, laat ze even afkoelen en snijd ze in plakken ‒ trek handschoentjes en een schort aan om vlekken te voorkomen. Snijd een halve biet in fijne reepjes en doe ze bij de ingelegde ui. Leg de plakken op een bord, besprenkel met olijfolie en strooi er wat zout en peper over.

5 Meng de mosterd met een scheutje tabascosaus en zet apart. Zet een grote koekenpan op hoog vuur voor de hamburgers en een tweede koekenpan op laag vuur voor de gebakken eieren.

6 Breng de burgers op smaak met zout, peper en olijfolie, bak ze 2-3 minuten en druk ze lichtjes plat met een spatel. Keer ze om, bestrijk met het mosterdmengsel en bak ze nog eens 2 minuten.

7 Keer de hamburgers weer, bestrijk ze opnieuw met het mosterdmengsel en leg op elk een plakje kaas. Giet een scheut water in de pan en zet een hittebestendige kom over de burgers, of leg het deksel op de pan, zodat de kaas in 30 seconden smelt. Zo krijg je medium hamburgers; wil je ze well-done, bak ze dan 4 minuten per kant.

8 Draai het vuur onder de tweede pan hoger, verhit wat olijfolie en bak de eieren. Rooster de briochebroodjes onder de grill of op de barbecue.

9 Smeer een kwart van de saus over de onderste helft van een broodje en leg er wat sla, 2 plakjes biet, een burger, een gebakken ei, wat ui en augurk op. Leg de bovenkant van het broodje erop en maak op dezelfde manier de andere hamburgerbroodjes.

Per portie 848 kcal, 49,7 g vet (22,3 g verzadigd), 50,1 g eiwit, 48,9 g koolhydraten, 12,2 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip