Wildzwijnbitterbal

Bereiden

Een herfstvariant op een Hollandse klassieker: de wildzwijnbitterbal. We strikte chef-kok van restaurant Wilde Zwijnen voor het recept. Wij probeerde het uit, en wat bleek? Het is echt heel makkelijk én superlekker! 

1 Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de ui en winterpeen in kleine blokjes, haal de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn.
2 Bak de wildzwijnpoulet in de zonnebloemolie op hoog vuur en voeg wat boter toe. Laat het vlees rondom bruin kleuren en voeg dan de wortel, ui en tijm toe – bak even mee. Blus het geheel af met bockbier.
3 Zet het stoofvlees 2 uur op in de oven. Als het vlees beetgaar is, scheid je het stoofvlees van de bouillon met een zeef. Houdt beide apart.
4 Smelt 125 gram boter op laag vuur en voeg 185 gram bloem toe. Roer 8 tot 10 minuten goed door tot de bloem gaar is.
5 Voeg de bouillon toe aan het boter-bloemmengsel en breng de massa al roerend aan kook. Laat 20 minuten op laag vuur staan. Voeg het wildzwijnvlees toe en breng op smaak met peper en zout.
6 Dek het mengsel af en laat 10 minuten afkoelen. Zet daarna direct in de koeling om verder af te laten koelen.
7 Rol van het afgekoelde mengsel balletjes van ongeveer 30 gram per stuk. Paneer ze in bloem, dip ze in eiwit en rol door de panko.
8 Frituur de bitterballen 1-2 minuten in olie op 180 °C tot ze een goudbruine kleur hebben. 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
9 4525

Shop tip