Een herfstvariant op een Hollandse klassieker: de wildzwijnbitterbal. We strikte chef-kok van restaurant Wilde Zwijnen voor het recept. Wij probeerde het uit, en wat bleek? Het is echt heel makkelijk én superlekker!
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de ui en winterpeen in kleine blokjes, haal de blaadjes van de takjes tijm en snijd ze fijn.
2. Bak de wildzwijnpoulet in de zonnebloemolie op hoog vuur en voeg wat boter toe. Laat het vlees rondom bruin kleuren en voeg dan de wortel, ui en tijm toe – bak even mee. Blus het geheel af met bockbier.
3. Zet het stoofvlees 2 uur op in de oven. Als het vlees beetgaar is, scheid je het stoofvlees van de bouillon met een zeef. Houdt beide apart.
4. Smelt 125 gram boter op laag vuur en voeg 185 gram bloem toe. Roer 8 tot 10 minuten goed door tot de bloem gaar is.
5. Voeg de bouillon toe aan het boter-bloemmengsel en breng de massa al roerend aan kook. Laat 20 minuten op laag vuur staan. Voeg het wildzwijnvlees toe en breng op smaak met peper en zout.
6. Dek het mengsel af en laat 10 minuten afkoelen. Zet daarna direct in de koeling om verder af te laten koelen.
7. Rol van het afgekoelde mengsel balletjes van ongeveer 30 gram per stuk. Paneer ze in bloem, dip ze in eiwit en rol door de panko.
8. Frituur de bitterballen 1-2 minuten in olie op 180 °C tot ze een goudbruine kleur hebben.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.