Whoopie pies

Bereiden

in de VS loopt iedereen weg met whoopie pies en ook hier beginnen ze aan te slaan. In dit recept gaan we voor een klassieke combinati (banaan met karamel), maar geef er vooral je eigen draai aan.

1 Verwarm de oven voor op 170 ºC en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Verwerk alle whoopie-ingrediënten tot een glad, ietwat stijf beslag. Schep klodders van gelijke grootte met steeds 2 cm ertussen op de bakplaten. Bak ze in 8 minuten gaar. Laat ze even afkoelen op de bakplaten, zet ze op een rooster en laat volledig afkoelen.

2 Smeer ½ theelepel dulce de leche op de platte kant van zo’n minigebakje en beleg met 2 plakjes banaan. Druk er een tweede minigebakje op en bestrooi met poedersuiker en cacao. Maak zo alle whoopie pies.

Tip Dulce de leche is verkrijgbaar in de goedgesorteerde supermarkt of bij de biologische winkel, maar ook online. Kun je het niet vinden, dan is Bebogeen een alternatief of check deze supertip van onze oud-hoofdredacteur Beanca: klik hier.

Per stuk 142 kcal, 4.8 g vet (1 g verzadigd), 2,6 g eiwit, 21,8 g koolhydraten, 13,3 g suikers




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
12 8351
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip