Wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes met aardbeien

Ingredienten

Mmm, deze wentelteefjes zijn onweerstaanbaar! Serveer met zoete, verse aardbeien en een glas versgeperste jus d’orange. 

1. Breek de eieren in een mengkom. Voeg de melk en een klein beetje zout en peper toe. Roer losjes om met een vork en zet apart. Verhit een grote koekenpan op matig vuur.

2. Doop een snee brood in het eimengsel. Druk erop, zodat het veel opneemt en keer het tot alles is bedekt – kinderen vinden het heerlijk om zo vieze handen te krijgen. Giet de olie in de pan en beweeg de pan om de olie te verdelen.

3. Haal het brood uit de kom en laat het even uitlekken. Leg het dan voorzichtig in de pan. Bak het 2-3 minuten per kant, tot het brood goudbruin en gaar is. Keer het met een spatel. Leg intussen de andere snee brood in het ei, zodat het kan trekken.

4. Leg het brood op een bord. Zet de pan weer op het vuur en bak de andere snee op dezelfde manier. Geef er verse aardbeien bij.

Per portie 246 kcal, 13,7 g vet (2,9 g verzadigd), 11,3 g eiwit, 18,7 g koolh., 1,7 g suiker, 1 g zout

2 personen
• 2 grote eieren
• 2 el melk
• 2 sneeën vers witbrood (ca. 1,5 cm dik)
• 1/2 el olijfolie
• gesneden aardbeien, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief