Watermeloensalade met geitenkaas

Bereiden

Serveer eens watermeloen in je salade. Maak er een lekkere kruidendressing bij en serveer met geitenkaas en wat stokbrood.

1 Hak de helft van de walnoten grof en rooster ze samen met de rest van de walnoten in een koekenpan ‒ schep af en toe om.

2 Haal de blaadjes van de witlof, snijd de uiteinden eraf en doe ze samen met de rucola, de meeste waterkers (bewaar een handvol) en de blokjes watermeloen in een schaal (of kom) en schep om.

3 Voeg de meeste walnoten (bewaar een lepel) als ze geroosterd zijn toe aan de salade en schep om.

4 Hak voor de kruidendressing de muntblaadjes en bieslook fijn en doe ze in een kommetje. Doe de mosterd, het citroensap en wat zout en peper naar smaak erbij en voeg al roerend de olijfolie met 1 eetlepel tegelijk toe, tot de smaken in evenwicht zijn en je dressing de gewenste dikte heeft.

5 Verdeel de salade over vier borden, strooi de geitenkaas erover en bedruppel met de dressing. Strooi als laatste de bewaarde waterkers en de geroosterde walnoten erover. Serveer de watermeloensalade en geef de rest van de kruidendressing erbij.

PER PORTIE 413 kcal, 36,4 g vet (7,9 g verzadigd), 9,5 g eiwit, 14,4 g koolhydraten, 12,2 g suikers


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip