Deze heerlijk frisse salade is ideaal voor zonnige dagen op het balkon of in de tuin met een goed glas witte wijn. Je zet hem in een handomdraai op tafel, dus heb je des te meer tijd om te relaxen. Maak eerst de dressing, dan staat die vast klaar.
1. Was de meiknollen en snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de meiknollen op een mandoline of met een scherp koksmes in zo dun mogelijke plakjes, en het vruchtvlees van de watermeloen in blokjes van 2 cm.
2. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de pompoenpitten toe. Rooster ze ongeveer 4 minuten en voeg een snufje zout toe; schud de pan af en toe.
3. Stel je salade samen op individuele bordjes of een grote schaal. Begin met de rucola en verdeel hier de plakjes meiknol en blokjes watermeloen over. Verkruimel de geitenkaas over de salades en maak ze af met de geroosterde pompoenpitten en de gehakte peterselie. Wil je je salade extra vullend maken? Voeg dan nog wat belugalinzen toe.
De dressing maak je door alle ingrediënten bij elkaar te doen en ze goed te mixen.
4 personen
15 minuten
Daarnaast heb je 200 ml frisse sinaasappel & peterseliedressing nodig. Om 300 ml van deze dressing te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.