Waterkerssoep met ricottatoast

Bereiden

Deze frisse soep maak je met waterkers en bleekselderij. De aardappel en knoflook geven een romige smaak aan het geheel. Serveer met ricottatoast.

1. Breng 350 ml water aan de kook. Voeg de waterkers toe, en laat 3 min. koken. Spoel met koud water af, laat uitlekken en zet apart.

2. Verhit de olie en boter en fruit de ui, bleekselderij en knoflook zacht in 8 min. Voeg de aardappel, melk en bouillon toe en laat 15 min. koken, tot de aardappel zacht is.

3. Rooster de sneetjes stokbrood aan beide kanten en wrijf ze in met knoflook.

4. Meng de ricotta en parmezaan, verdeel over de toast en zet apart.

5. Doe de waterkers in de soep en maal glad. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer met waterkers en ricottatoast.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
25 12354
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

Tafeltje, dek je

Maak niet alleen indruk met je kookkunsten, maar ook met je feestelijk gedekte tafel!