Waterkers-ijs

Bereiden

Dit romige ijs smaakt verfrissend aardeachtig – lekker met een vruchtencrumble!

1 Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de waterkers 1 minuut. Laat schrikken in een kom ijskoud water. Laat uitlekken en houd apart.

2 Verhit de slagroom in een andere pan, tot net tegen de kook aan. Klop de eieren en suiker tot een lichtgekleurd mengsel en schenk de hete room er geleidelijk bij; blijf kloppen tot je een custard hebt. Schenk die in de pan en verhit de saus 5 minuten op middelhoog vuur; blijf roeren tot-ie iets indikt. Neem van het vuur.

3 Knijp overtollig water uit de waterkers en voeg aan de custardsaus toe, samen met de extra 150 gram blaadjes. Pureer dit alles en giet het mengsel door een zeef; voeg 2 eetlepels van de waterkers uit de zeef toe aan de gezeefde custard.

4 Verwerk het mengsel tot ijs in een ijsmachine. Doe het over in een diepvriesbak en bewaar het tot gebruik in de vriezer.

Per portie 103,8 kcal, 8,2 g vet (5,1 g verzadigd), 2 g eiwit, 5,9 g koolhydraten, 5,9 g suikers
 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje

Geniet van Tasty Thailand!

Vlieg met EVA Air naar Thailand en geniet van grenzeloos lekker eten. 
Tonijn met couscous

Een lekker recept van Jumbo en Jamie Oliver