Jamie's pittige hamburger

Bereiden

Met dit recept maak je een burger die absoluut tot de topklasse behoort. Gebruik mijn techniek om de burgers tijdens het bakken met een mengsel van mosterd en tabasco-chipotlesaus in te kwasten, waardoor ze een waanzinnig gekruid korstje krijgen.

1 Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties, draai er met vochtige handen balletjes van en druk de ze plat tot een diameter van ongeveer 12 cm. Leg ze even in de koelkast.

2 Maak de ui in een kom aan met de azijn en een snufje zeezout. Mix de slareepjes in een kom met de rest van de sausingrediënten en maak de saus op smaak af. Snijd de broodjes overdwars doormidden.

3 Bak maximaal 2 burgers tegelijk. Neem twee pannen; Gebruik de ene voor de burgers en de andere voor de bacon. Vet je burgers in met olie en breng op smaak met peper en zout. Leg 2 burgers in de eerste pan, druk ze aan en leg de helft van de bacon in de tweede pan.

4 Keer de burgers na 1 minuut om en kwast de gebakken kant in met een ½ theelepel mosterd en een scheutje tabasco. Keer de burgers na 1 minuut opnieuw om en kwast de andere kant ook in met een ½ theelepel mosterd en een scheutje tabasco. Laat de burgers nog 1 minuut bakken en leg er dan de plakjes bacon en een plak kaas op.

5 Giet een heel klein scheutje water in de pan en zet een hittebestendige kom over de burgers heen om de kaas in 30 seconden te laten smelten. Rooster intussen 2 opengesneden broodjes in het vet van de bacon tot ze licht goudbruin zijn. Herhaal dit met de andere twee burgers.

6 Stel de hamburgers samen door een kwart van de burgersaus op de onderkant van een broodje te smeren en deze te beleggen met een burger met bacon en kaas, en een kwart van de uitjes en augurkjes. Besmeer de bovenste helft van het broodje met een theelepel ketchup en druk hem er stevig bovenop. Serveer meteen of verpak hem in bakpapier zodat hij na 1 minuut een beetje klef wordt.

Tip Vraag je slager of hij 800 g runderstooflappen voor je door de gehaktmolen haalt. Stooflappen hebben een perfecte balans van vet en heerlijk vlees.
 
Comfort Food fan opgelet:
dit is hét boek voor jou!
 


 



 


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
124 23622
(6)64.0

Beoordeel dit product

Shop tip