Doperwtensoep met crostini

Bereiden

Dit makkelijke recept is ideaal voor op een doordeweekse dag of op een zonnige zondag. De crostini's smaken heerlijk bij de simpele soep. 

1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de uisnippers, venkel en knoflook in 15 minuten zacht.

2. Leg de baguettesneetjes ondertussen op een bakplaat en bedruppel ze met wat olijfolie. Rooster ze 10–15 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Beleg ze met de geitenkwark.

3. Voeg de doperwten en hete bouillon toe aan het ui-venkelmengsel en kook de doperwten in ongeveer 5 minuten gaar. Doe dit alles over in een kom en pureer de soep met een staafmixer; voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer in kommen met wat olijfolie, bestrooi het geheel met de erwtenscheuten en geef er de geitenkwarkcrostini bij.

Psst...
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
89 28630
(1)11.0

Beoordeel dit product

Shop tip

Ovenschotel met mediterrane kip

Een snel en gezond recept van Jumbo en Jamie Oliver.
Suiker: de begrippen die je móét kennen

Hoe meer je weet over suiker, hoe bewuster je ermee om kunt gaan.