Warme chococakejes 

Bereiden

Deze fluweelzachte chocotoetjes zijn de perfecte afsluiting van een diner; de whisky geeft het ijs wat warmte. Dit recept is voor 1,5 liter ijs, dus je kunt de rest bewaren voor een andere keer.

1 Laat voor het whisky-ijs een diepvriesdoos koud worden in de vriezer. Klop de eidooiers en suiker in een kom tot een dik mengsel. Verhit de room, melk en vanille in een pan op laag vuur en voeg dan geleidelijk en al kloppend twee derde deel hiervan toe aan het eidooiermengsel. Doe het mengsel terug in de pan en zet die op middelhoog vuur. Blijf kloppen tot het zo dik is dat het aan de achterkant van een lepel blijft ‘hangen’.

2 Schenk het mengsel in de koude diepvriesdoos. Roer de whisky erdoor en bewaar het mengsel 1 uur in de vriezer. Verwerk het vervolgens in een ijsmachine volgens instructies. Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat minstens 2 uur opstijven in de vriezer.

3 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet 8 ramekins (inhoud 125 ml) in met boter en bestuif ze met cacao. Breek de chocolade in stukjes, doe ze met de boter in een hittebestendige kom en zet die op een pan met zachtjes kokend water. Roer er een glad mengsel van en voeg de cognac toe. Neem de kom van de hittebron en laat iets afkoelen.

4 Klop de eieren, dooiers, suiker en vanille tot een samenhangend mengsel. Schep de afgekoelde chocolade erdoor en daarna de bloem. Verdeel het mengsel over de ramekins en bak de cakejes 12 minuten in de oven, tot de bovenkant gestold maar de binnenkant nog smeuïg is. Serveer meteen met bolletjes whisky-ijs.

Per portie (8) 562 kcal, 82. g eiwit, 41,7 g vet (24,3 g verzadigd), 36,5 g koolhydraten, 30,1 g suikers

Psst...
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten


Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
65 7231
(3)34.0

Beoordeel dit product

Shop tip