Vruchtensalade met pittige dressing

Bereiden

Tover de zomer in huis met deze prachtige vruchtensalade. Je kunt jouw favoriete fruit gebruiken; wij gebruiken met name exotisch fruit om een speciaal tintje aan dit toetje te geven. De pittige dressing zit bomvol kruiden, gember en citroengras. Heerlijk! 

1 Schil de mango en ananas, snijd het vruchtvlees in stukjes en doe ze in een schaal. Snijd de pitaya in stukjes en voeg ze toe. Je kunt de mooie schil eraan laten, maar eet hem niet. Schep de lychees, plakjes stervrucht en het passievruchtvlees erdoor.

2 Voor de dressing: stamp de basilicum, de koriander en de suiker in een vijzel tot een pasta. Verwijder de buitenste delen van het citroengras, schil de gember en snijd beide in stukjes; voeg ze toe aan de pasta en kneus ze om desmaken te laten vrijkomen.

3 Voeg het citroen- en limoensaptoe, roer alles goed door elkaar en verwijder dan de gember en het citroengras. Druppel de dressing over de vruchtensalade, strooi er eventueel de eetbare bloemen over en serveer.

Tip Pitaya’s (ook wel drakenvruchten genoemd) hebben een kiwiachtige smaak; ze zijn niet overal verkrijgbaar, maar wel in de meeste toko’s.
Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
12 4952
(0)00.0Geef je mening!

Beoordeel dit product

Shop tip

WIN: 'De groene keuken'

Maak kans op een exemplaar van dit nieuwe boek vol veggie en vegan recepten voor elke dag.