Chicken tikka masala

Bereiden

Chicken Tikka Masala: klinkt dat niet exotisch? Een lekker rijstgerecht met een flink portie knoflook, frisse yoghurt en pittige rode pepers. Je kunt eindeloos variëren met de kruiden, wat jij lekker vindt! Serveer bijvoorbeeld met basmatirijst. 

Meng alle ingrediënten voor de pittige mix goed door elkaar. 

Gebruik de helft van de mix om de kipfilets samen met de yoghurt  in te marineren. Bak of gril de gemarineerde kip totdat het gaar is. 

Bak in een andere pan de ui zachtjes samen met de rest van de pittige mix in een klont boter. Als de ui zacht is, voeg je de noten, tomatenpuree, het water en wat zout toe. Roer goed en laat zachtjes koken totdat de saus is ingedikt. Voeg dan de room en de garam masala toe, roer goed en breng aan de kook.

Meng uiteindelijk de saus met de kip en breng op smaak met citroensap en verse koriander.

Serveer met basmati rijst, poppadoms en een flink glas koud bier om te blussen.




Deel Recept
Bewaar recept
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit receptMail dit lijstje
Shop tip